Edvald med ny sjuendeplass i Vueltaen

Tsjekkiske Zdenek Stybar tok etappeseieren.

IKKE HELT: Heller ikke i dag nådde Edvald Boasson Hagen helt opp i spurten. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
IKKE HELT: Heller ikke i dag nådde Edvald Boasson Hagen helt opp i spurten. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

Tsjekkeren Zdenek Stybar virket å sykle mot en kontrollert seier, men vant 7. etappe i Vuelta a España med bare noen centimeter fredag.

Omega Pharma-rytteren lyktes dermed bedre enn lagkameraten Tony Martin, som dagen før ble kjørt inn helt på tampen. Men det holdt så vidt for Stybar.

27-åringen rykket fra hovedfeltet sammen med verdensmester Philippe Gilbert (BMC) litt under ti kilometer fra mål. På oppløpet så Gilbert sluttkjørt ut, men hentet seg sterkt inn og var svært nær å snyte Stybar for etappeseieren.

- For en fantastisk dag. Martin ga alt for oss i går, men det holdt ikke helt inn. Vi var derfor veldig motiverte og ønsket virkelig å vinne denne etappen. Det er ikke hver dag du kan slå verdensmesteren, sa Stybar fornøyd i seiersintervjuet.

Det var tsjekkerens første triumf i et verdenstourritt.

Edvald Boasson Hagen endte på sjuendeplass fredag. Sky-rytteren var 1 sekund bak Styrbar.

Fredagens flate etappe var 205,9 kilometer lang. Den gikk mellom Almendralejo og Mairena de Aljarafe.

Italieneren Vincenzo Nibali leder Vuelta a España sammenlagt. Den italienske Astana-kapteinen leder med 3 sekunder på amerikaneren Christopher Horner (Radioshack).

(NTB)