Edvald misfornøyd etter svak spurt i Tour of Norway

Fjerdeplass på bursdagen.

SKUFFET: Edvald Boasson Hagen var med helt der framme på etappen mellom Oslo og Drammen, men hadde ikke nok sprut i beina på oppløpet. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKUFFET: Edvald Boasson Hagen var med helt der framme på etappen mellom Oslo og Drammen, men hadde ikke nok sprut i beina på oppløpet. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Edvald Boasson Hagen startet for sent i spurten og måtte tåle 4.-plass under 2. etappe av Tour of Norway. Den nederlandske 22-åringen Raymond Kreder vant.

Kreder seiret overraskende foran mer kjente Alessandro Petacchi etter 163 kilometer fra Oslo til Drammen på Norges nasjonaldag. Boasson var med helt i teten, men en noe svak spurt sendte ham utenfor seierspallen.

- Det var surt ikke å få det til i dag. Laget gjorde en kjempebra jobb i dag, men Petacchi og de andre var allerede oppe på siden da jeg skulle tråkke til, sa Sky-rytteren som feiret fødselsdag 17. mai til TV 2..

Det ble en kald og fuktig etappe for syklistene torsdag. Boassons lagkamerat Lars Petter Nordhaug beskrev det som en kamp for å holde seg varm. Forholdene var det lovende Kreder fra Garmin-laget som taklet aller best.

- Dette var virkelig bra. Jeg har ventet lenge på dette. Laget løftet meg til seier. Det var selvfølgelig stort å ha dem (Petacchi og Boasson) bak meg, sa vinneren.

KREDER VANT: Raymond Kreder (Garmin-Barracuda, nummer to fra høyre) vant dagens etappe. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KREDER VANT: Raymond Kreder (Garmin-Barracuda, nummer to fra høyre) vant dagens etappe. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Petacchi kunne trøste seg med at han overtok sammenlagtledelsen i Tour of Norway fra Jonas Ahlstrand, som vant åpningsetappen onsdag.

3.-plassen på 2. etappe gikk til belgiske Tosh Van Der Sande.

Edvald Boasson Hagen er på 5.-plass i sammendraget, åtte sekunder bak Petacchi. Samme tid har Joker-Merida-rytteren Reidar Bohlin Borgersen.

(NTB)