Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald nærmer seg ledertrøya

Ny etappeseier i Tour of Britain.

NY SEIER: Edvald Boasson Hagen spurtet inn til nok en etappeseier i Tour og Britain. Foto: AP
NY SEIER: Edvald Boasson Hagen spurtet inn til nok en etappeseier i Tour og Britain. Foto: AP Vis mer

|||Team Columbias Edvald Boasson Hagen (23) spurtet inn til ny seier i Tour of Britain tirsdag, og ledertrøya rykket enda noen sekunder nærmere.

Etappen var 148 kilometer lang og gikk i området rundt Blackpool. Australieren Chris Sutton (Garmin) og tyskeren Martin Reimer (Cervelo) ble nummer to og tre. Nordmannen, som neste sesong skal sykle for britiske Sky, vant også mandagens etappe, men tirsdagens seier var klarere.

- Toget vårt fungerte veldig bra i avslutningen nå også, men i og med at det blåste en del ventet vi så lenge som mulig med å gå fram. Vi var foran snaue kilometeren før mål. Jeg lå i flott posisjon hele veien, og da det gjensto 200 meter gikk jeg fram. Det var en klar seier, for jeg hadde to-tre meter til de andre i dag, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Sammenlagt er gudbrandsdølen på 2. plass, ett sekund bak nederlenderen Kai Reus. Alexander Kristoff er på 6. plass i sammendraget, 19 sekunder bak lederen.

Satt på hjul
Det gikk et brudd relativt tidlig på tirsdagens etappe. Columbia-laget hadde med en mann foran. Dermed måtte Rabobank- og Garmin-lagene ta ansvar, og de hadde kontrollen da utbryterne ble kjørt inn.

- Jeg satt på hjul og måtte ikke gjøre så mye, for andre lag var i kontrollen, og da det dro seg til mot spurt, funket toget og opptrekket vårt strålende, sa Boasson Hagen.

Mandag visste han at han hadde vunnet etappen da han passerte målstreken, men da ville ikke Boasson Hagen påstå at han hadde god kontroll på de siste meterne, for utfordrerne kom raskt på ham. Årsaken var at han gikk fram i teten 300 meter før mål, så spurten ble veldig lang.

- Tirsdag ble ikke spurten så lang, så jeg hadde ganske god kontroll og vant med flere meter, sa han til NTB.

Går for sammenlagtseier
Han mener det var greit ikke å overta ledertrøya i rittet allerede tirsdag.

- Vi planla ikke å ta over ledertrøya allerede nå, for det er greit for oss at Rabobank fortsatt skal ta ansvar en dag eller to, men det er ingen tvil om at jeg går for sammenlagtseieren nå. Jeg regner med at laget også vil det, sa Hagen.

- Det er fire dager og like mange etapper igjen av dette rittet, så vi har god tid, men det er ingen tvil om at jeg kan overta sammenlagtledelsen når som helst.

- Hvordan er onsdagens etappe?

- Den er hard, men ganske kort. Avslutningen er den samme som i fjor, da jeg vant her, så jeg vil si det er en etappe som passer meg veldig bra. Forkjølelsen henger fortsatt litt igjen, men den plager meg ikke så veldig, og jeg blir bedre og bedre for hver dag, sa Edvald Boasson Hagen til NTB etter sin annen strake etappeseier i Tour of Britain.

De øvrige nordmennene kom inn med hovedfeltet, men havnet et godt stykke ned på resultatlistene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling