Edvald nekter for at vinnerinstinktet er borte

Vinner «aldri» lenger.

VM-KLARE: Edvald Boasson Hagen (26) er i form før VM, men Team Sky-stjernen har vunnet uvanlig få ritt det siste året. Her sammen med landslagssjef Stig Kristiansen og Lars Petter Nordhaug før trening i går. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
VM-KLARE: Edvald Boasson Hagen (26) er i form før VM, men Team Sky-stjernen har vunnet uvanlig få ritt det siste året. Her sammen med landslagssjef Stig Kristiansen og Lars Petter Nordhaug før trening i går. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

MONTECATINI TERME (Dagbladet): Da han var yngre vant Edvald Boasson Hagen (26) sykkelritt nesten for moro skyld, men de siste årene har det blitt færre seirer på 26-åringen fra Rudsbygd.

Noe av grunnen er selvfølgelig at han sykler større ritt, men en titt på Boasson Hagens statistikk det siste året, tvinger fram spørsmålet: Har han mistet vinnerinstinktet?

Før morgendagens VM-fellesstart mener han i hvert fall ikke det selv.

- Jeg har ikke akkurat vært på vinnersporet det siste året. Jeg håper jo det skal snu etter hvert. Jeg er ikke fan av andreplasser, sier Boasson Hagen til Dagbladet på pressetreffet før morgendagens VM-fellesstart i Toscana.

Ofte nest best Siden VM-sølvet i fjor har Team Sky-stjernen syklet inn til tilsammen tolv 2.- og 3. plasser og bare to seirer.

Flere ganger har han gjort avgjørende feil som har ført til at han har måttet nøye med seg det neste høyeste eller tredje høyeste nivået på pallen. Han peker uansett på at det ikke er formen det er noe galt med.

 - Jeg har ikke vært ute av form siden jeg har vært i toppen, men jeg har ikke hatt marginene på min side.  Jeg håper ikke vinnerinstinktet er borte. Jeg har jo alltid lyst til å vinne, sier han til Dagbladet.

26-åringen avviser også at det er rollen hans i Team Sky - der han spesielt i de store etapperittene må spille annenfiolin - som har gjort ham mindre «potent».

- Jeg har ikke hatt åpninger til å vinne alle løp, men det hadde jeg ikke før heller. Da kjørte jeg jo opptrekk for Cavendish i HTC, sier han.

- Virket dauere Heller ikke Thor Hushovd tror Boasson Hagen er ferdig med å vinne sykkelløp.

- Det er sånn som skjer noen ganger. Det er noen år hvor det stanger litt i mot, og så kommer man inn i flytsonen igjen. Han har jo det fysiske i orden, sier Thor Hushovd til Dagbladet.

TV2-ekspert Johan Kaggestad påpeker at Boasson Hagens skulderbrudd i Tour de France må tas med i beregningen.

- Han har kjørt dårligere enn i fjor etter Tour de France, men ikke glem at han har brukt masse energi  på å bli bra igjen etter bruddet, sier han til Dagbladet, og legger til:

- Når det er sagt, så syns jeg han virket dauere i år enn i fjor i både NM og Tour de France, og det har også flere andre sagt. I Touren hadde han kanskje kommet i form hvis han fikk holde på lenger. Jeg tror uansett ikke det er vinnerinstinktet som er borte, sier Kaggestad.

• Morgendagens VM-fellesstart sendes på Viasat 4 fra klokka 9.30.