Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald ofrer seg for Wiggins i regnet

Tar eventuell spurtmulighet på strak arm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg 4. etappe direkte i Dagbladets Tour-studio.

LORIENT (Dagbladet): Etter tre dager i stekende solskinn i Vendée, støtte hovedfeltet på vått, kjølig og ugjestmildt vær i Bretagne.

Rytterne ventet i det lengste med å komme ut av lagbussene på start i Lorient, og da de først kom ut, var det trukket i Gore-tex fra topp til tå.

PROFIL: Én innlagt spurt og to kategoriserte stigninger - den siste opp til mål i Mûr-de-Bretagne.
Illustrasjon: ASO
PROFIL: Én innlagt spurt og to kategoriserte stigninger - den siste opp til mål i Mûr-de-Bretagne. Illustrasjon: ASO Vis mer

Rudsbygdingen Edvald Boasson Hagen er blant dem som ikke gjør noe stort nummer ut av å sykle i regnvær, og for en som trener på norske landeveier året rundt, synes han egentlig temperaturen er ganske behagelig i Nordvest-Frankrike.

- Det er likt for alle mann. Heldigvis er det ikke så alt for kaldt. Vi får ta det som det er. Vi har iallfall kledd oss for regn, og får håpe det stopper etter hvert, sier Boasson Hagen til Dagbladet før start.

- Handler det bare om å kjøre for Wiggins, eller får du også kjøre egne sjanser i dag?

- Det handler hovedsakelig om å beskytte Bradley, som er han vi kjører for og går for. Men vi får se når det er igjen et par hundre meter om jeg prøver å spurte, sier Sky-rytteren.

Den sindige 24-åringen ligger på en sjetteplass i sammendraget, og ligger likt med lagkamerat Geraint Thomas i ungdomskonkurransen. Det er imidlertid ikke noe han bruker mange kalorier på å tenke på.

- Det er gøy at jeg er der, men det er ikke noe jeg tenker på. Det er mange andre på samme tid, så jeg kunne like gjerne vært på 40.-plass, så det har ikke stort å si.

SYKLING I BRETAGNE: Her sykles den fjerde etappen: Fra Lorient til Mûr-de-Bretagne.
Illustrasjon: ASO
SYKLING I BRETAGNE: Her sykles den fjerde etappen: Fra Lorient til Mûr-de-Bretagne. Illustrasjon: ASO Vis mer