STÅR UTEN SPORTSSJEF: Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen må forholde seg til en ny mann som sportssjef etter at Scott Sunderland i dag annonserte at han slutter. 
Foto: Bård Idås / SCANPIX .
STÅR UTEN SPORTSSJEF: Kurt Asle Arvesen og Edvald Boasson Hagen må forholde seg til en ny mann som sportssjef etter at Scott Sunderland i dag annonserte at han slutter. Foto: Bård Idås / SCANPIX .Vis mer

Edvald og Kurt Asle mister sjefen sin

Team Sky må finne ny sportssjef.

|||

Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesens sportssjef i Team Sky slutter. Australieren Scott Sunderland fratrer sin stilling, opplyste laget i en pressemelding lørdag.

Sunderland, som har jobbet tett opp mot Boasson Hagen, var en av de første som gikk til det relativt nystartede Sky-laget (stiftet i februar 2009). Han har vært sentral når laget har sikret seg ryttere.

- Han har hjulpet oss helt fra vi var på skrivebordsstadiet og helt fram til vi ble et ekte lag på landeveien, sa teamsjef Dave Brailsford i pressemeldingen.

Det er ikke kjent hvorfor Sunderland, som tidligere har jobbet for CSC og Saxo Bank, slutter. AFP antyder at avgangen skyldes at australieren ønsker å tilbringe mer tid med familien.

- Det har vært en fantastisk reise, det å bygge opp et nytt og profesjonelt lag. Jeg er stolt over lagets bedrifter så langt. Jeg ønsker dem lykke til med resten av sesongen og deres første Tour de France.

I Frankrike vil briten Bradley Wiggins være lagets store håp. Han ble firer i fjor da han syklet for Garmin-Slipstream.

Lars Petter Nordhaug sykler også for Sky.

(NTB)