Edvald om lagets Hushovd-flørt: - Det er en spennende tanke

Tar gjerne imot hjelp foran Paris-Roubaix.

SAMARBEIDER GJERNE MED THOR: Edvald Boasson Hagen tar gjerne imot råd fra Thor Hushovd for å gjenfinne sin beste form på brosteinen. FOTO: Tim De Waele(TDWSPORT.COM
SAMARBEIDER GJERNE MED THOR: Edvald Boasson Hagen tar gjerne imot råd fra Thor Hushovd for å gjenfinne sin beste form på brosteinen. FOTO: Tim De Waele(TDWSPORT.COMVis mer

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen har nettopp unnagjort sine siste konkurranser foran VM i Ponferrada, men de fleste spørsmålene han får dreier seg allerede om neste år.

• Les også: Edvalds nye sjef vil forlenge Hushovds karriere

Tidligere i uka avslørte nemlig Brian Smith, sjefen i nordmannens nye lag, at han har forsøkt å overtale Thor Hushovd til å utsette karrierepunktum til over Paris-Roubaix.

- Jo, det er en spennende tanke det. Hvis han kommer, og de klarer å overtale ham til det, hadde det vært bra. Han har mye rutine og vet hva som skal til, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

- Tror du han er mest aktuell som rytter eller som en slags konsulent?

- Jeg har vel mine tvil om at han kommer til å sykle. Det blir nok mer som en slags sportsdirektørrolle. Thor kan veldig mye om utstyr og kjenner til alle brosteinspartiene. Han er en hyggelig mann og har mye erfaring. Jeg ser slett ikke negativt på dette, klargjør han.

- Skal ikke si jeg går for gull Boasson Hagen innrømmer glatt at 2014-sesongen ikke har stått til forventningene.

Derfor har han heller ikke det største ambisjonene foran VM:

- Jeg skal ikke si at jeg går for gull. Realistisk sett tror jeg det blir vanskelig, men selvsagt skal vi prøve. Alexander (Kristoff) har vært i god form denne sesongen, og Lars Petter (Nordhaug) ser også ut til å være på gang.

For det dreier seg mer om framtid og fortid enn nåtid for Boasson Hagen, akkurat nå.

Framtiden hans tilhører MTN-Qhubeka de neste to årene, og målet er å gjenskape fortiden hans fra tiden i HTC-Columbia i 2008- og 2009-sesongen.

I samtaler med suksesstrener Et viktig skritt på den veien kan bli gamletrener Fredrik Mohn. Overfor procycling.no bekrefter 27-åringen at de er i dialog med den bergensbaserte sykkeltreneren.

En nyhet TV 2 Sporten publiserte dagen i forveien.

- MTN-Qhubeka har egne trenere, men jeg står fritt til å ha min egen. Jeg har vært i kontakt med Fredrik, men det er riktig at vi ikke har gjort noen avtale.

Boasson Hagen samarbeidet med Mohn ut 2012-sesongen. Deretter overtok Team Sky styringen av treningsprogrammet hans.

Nordmannen hadde sine beste sesonger på sykkelen som rytter i HTC-Columbia og i første del av Sky-oppholdet.

Altså da Mohn overvåket treningen.

- Jeg hadde Fredrik som trener i den perioden, og da fungerte det bra. Jeg har ikke snakket så mye med MTN-laget om dette nå, men det er i hvert fall naturlig å spørre Fredrik.

Jakter den gode følelsen Det er også andre momenter som peker tilbake mot det amerikanske laget Boasson Hagen blant annet opplevde å vinne Gent-Wevelgem som del av.

Både Gerald Ciolek og Mathew Goss, som er på vei til MTN-Qhubeka, syklet for Columbia.

- Jeg var ikke der samtidig som Goss, men jeg husker han gjorde det bra der, sier Boasson Hagen.

- Både Theo Bos og Tyler Farrar er også klare, ser du positivt på at laget signerer så mange sprintere?

- Vi har flere forholdsvis like typer, men jeg tror vi kan jobbe godt sammen. Flere har kjørt i Columbia-laget tidligere, og målet er å få tilbake følelsen jeg hadde da jeg kjørte der. Vi har ingen som skal kjøre for sammendraget. Da blir ikke ting så fastlåst, heller.

Sykler ikke VM i lagtempo Så gjør Boasson Hagen seg klar for en liten restitusjonsøkt etter den lange flyreisen hjem fra Canada via Paris.

- Nå handler det om å holde seg våken, sier han.

Samtidig avslører han at utreisen til VM ikke skjer før mandag, noe som utelukker ham fra å gå etter nok en VM-medalje i lagtempo for Team Sky.

- Jeg var aktuell, men jeg har ikke sittet og forberedt meg på den sykkelen. Da er det ingen vits i at jeg stiller, heller.

I Firenze i fjor tok han bronse med Sky i disiplinen. I år dreier det seg om å bringe Kristoff i vinnerposisjon i Ponferrada.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!