Edvald om Tinkov: - Føler ikke at jeg var jenta som skrek

Klar for nytt lag. Tok oppgjør med Tinkov.

SLO TILBAKE: Edvald Boasson Hagen likte dårlig å bli hetset av Oleg Tinkoff etter at han takket nei til Saxo-Tinkoff-laget. Her fra presekonferansen der toårsavtalen med MTH-Qhubeka ble annonsert, onsdag ettermiddag. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLO TILBAKE: Edvald Boasson Hagen likte dårlig å bli hetset av Oleg Tinkoff etter at han takket nei til Saxo-Tinkoff-laget. Her fra presekonferansen der toårsavtalen med MTH-Qhubeka ble annonsert, onsdag ettermiddag. FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

JESSHEIM (procycling.no): Onsdag ettermiddag annonserte Edvald Boasson Hagen at han kjører for MTN-Qhubeka de neste to årene.

Mange av spørsmålene handlet likevel om interessen fra Tinkoff-Saxo, Bjarne Riis og omstridte Oleg Tinkov.

Tidligere denne måneden kom nemlig den russiske lageieren med en tirade mot 27-åringen via Twitter da det ble klart at han ikke ville skrive under for laget.

- Han kom med meldinger om blodpasset ditt, skadehistorikken og slang også meldinger om Utøya, hvordan reagerte du på det?

 - Jeg er ikke så mye på Twitter, så jeg følger ikke så mye med på det. Jeg bryr meg ikke så mye om hva han sier. Jeg har ikke gjort noen store tanker om det. Han ble vel ikke så veldig glad når jeg ikke skulle dit, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Derfor ble Tinkov sint Manager Hungerholdt forteller at valget om å satse på et toårig opphold i det sørafrikanske laget ble tatt før Tinkov fyrte seg opp, og at det således ikke hadde innvirkning på valget til den nåværende Sky-rytteren.

- Vi hadde ikke noen intensjonsavtale med Tinkov, men vi har nok pratet forbi hverandre. Det var ikke noe mer enn det. Han trodde nok vi var nærmere enn vi var, og det er mulig vi ga feil signaler. Vi hadde uansett ikke skrevet under noe med ham, forteller Hungerholdt.

- Hva tenker du om at han i etterkant sår tvil om blodpasset til Edvald?

- Det preller av på oss. Det preller av, lyder svaret.

Edvald: - Ikke jeg som jenta som skrek Boasson Hagen var som vanlig diplomatisk i svarene, men ingen liker å bli forsøkt dratt ned i gjørma.

Og kanskje spesielt ikke en historisk belastet idrett som sykkelsporten.

- Det er ikke bra. Jeg er ikke bekymret for mine verdier i blodpasset, så jeg vet ikke hvor han har det fra, sier Boasson Hagen.

- Det sier mest om Tinkov?  

- Ja, jeg føler ikke jeg var jenta som skrek der, sier Boasson Hagen og tenker på en av russerens mange meldinger.

Blir kaptein i MTN-Qhubeka Egentlig var det ikke Tinkoffs managementet rundt Boasson Hagen hadde reist til Jessheim for å snakke om.

På flyet fra Spania hadde nemlig Douglas Ryder fra MTN-Qhubeka ankommet for å snakke om det sørafrikanske prosjektet.

- Vi ønsker å være et av de beste lagene i verden. Vi ønsker å kjøre i det største rittene. Derfor er det stort for oss å ha rytter som Edvald på laget, fortalte Ryder.

MTN-laget gjør Boasson Hagen til sin lagkaptein, men på sykkelsportens nesthøyeste nivå betyr det at man ikke er garantert å kjøre ritt som Paris-Roubaix, Giro d'Italia og Tour de France neste år, for å nevne noen:

- Noen vil si at du gambler litt fordi du ikke er garantert å kjøre de største rittene?

 - Vi har fått mange lovnader, men vi har ingen garantier. IAM og andre lag har fått invitasjoner til å kjøre store løp, og jeg tror vi har gode muligheter neste sesong.

- Det er uansett mange løp der ute som kan sykles, melder Boasson Hagen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!