Edvald om Tour de France: - Det er 50/50

Jakter formen i Pyreneene.

TOUR DE FRANCE-HÅP: Edvald Boasson Hagen har ikke gitt opp å sykle verdens største sykkelritt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TOUR DE FRANCE-HÅP: Edvald Boasson Hagen har ikke gitt opp å sykle verdens største sykkelritt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): 26 dager etter at han brøt Giro d'Italia returnerte Edvald Boasson Hagen til konkurranse fredag.

Det franske rittet Route du Sud sykler han for å finne formen til juli og Tour de France.

- Jeg vet ikke om jeg får være med i Tour de France, men det avgjøres uansett ikke på prestasjonene her i Route du Sud, forteller Boasson Hagen til procycling.no før lørdagens etappe.

- Jeg har jo kjørt bedre før uttakene tidligere sesonger, men vi får se. Akkurat nå føler jeg at det er 50/50 på om jeg får være med eller ikke, fortsetter han.

Fredagens kuperte åpningsetappe så nordmannen trille i mål drøyt åtte minutter bak etappevinner Jesús Herrada.

- Jeg skjønte at jeg var sjanseløs på å følge feltet mot slutten. Da tok jeg det bare rolig de siste kilometerne for å være best mulig på den andre etappen.

Les også: - Jeg har ingen garantier for Tour de France

33 ryttere satt med hovedfeltet over målstreken etter at de siste ti kilometerne hadde 4 prosent i gjennomsnittlig stigning.

27-åringen er ikke bekymret etter å ha sett feltet skli fra ham opp en bakke hvor han i god form ville sittet med. Rudsbygdingen trenger hardøktene rittdagene gir.

- Planen er at det skal løsne foran NM neste søndag. Da skal jeg ha bedre bein.    

Fra Norgesmesterskapet på Eidsvoll neste søndag til Tour de France-start i Leeds er det seks dager. Før den tid har han fem konkurransedager å spisse formen på; to etapper i Route du Sud, NM lagtempo, NM tempo og NM fellesstart.

Foreløpig er tankene på det franske oppkjøringsrittet nær Pyreneene. Lørdag venter kongeetappen som kan gi Tour de France-fans vann i munnen. Rytterne skal klatre Col du Tourmalet og Col d?Aspin før førstekategorien Val Louron avgjør etter 178 kilometer.

- Jeg skal hjelpe laget. Jeg merker at jeg har hatt få tøffe økter siden giroen. Når de drar ordentlig til, sliter jeg. Jeg håper å gjøre en bra jobb før avgjørelsen faller.

Lørdagens etappe er også en viktig test for Valverde og to av Alberto Contadors viktigste hjelperyttere Nicolas Roche og Michael Rogers. Den knallharde etappen i Pyreneene vil vise om de er i rute til Tour de France.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

OFFENSIV: Boasson Hagen forsøkte å komme av gårde i brudd og slik vinne en etappe i Giro d'Italia, men det lyktes ikke nordmannen å triumfere i Italia. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
OFFENSIV: Boasson Hagen forsøkte å komme av gårde i brudd og slik vinne en etappe i Giro d'Italia, men det lyktes ikke nordmannen å triumfere i Italia. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer