Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald om Tour of Norway: - Ser veldig bra ut

 Boasson Hagen gleder seg til å sykle på hjemmebane. 

FAVORITT: Edvald Boasson Hagen må sies å være en av de største favorittene foran Tour of Norway i mai. Rudsbygdingen gleder seg til å sykle på hjemmebane igjen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FAVORITT: Edvald Boasson Hagen må sies å være en av de største favorittene foran Tour of Norway i mai. Rudsbygdingen gleder seg til å sykle på hjemmebane igjen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

ULLEVÅL STADION (procycling.no): Etter flere utgaver med landlige omgivelser i Telemark og Hallingdal, vender nå Tour of Norway nesen mot mer urbane strøk i 2017-utgaven av rittet.

Rittdirektør Birger Hungerholdt og teknisk direktør Anders Eia Linnestad presenterte mandag årets ritt, som arrangeres fra 17.-21.mai. Det hele starter i Hønefoss på nasjonaldagen, med målgang i Asker, før det avslutter i Oslo sentrum. På veien skal byer som Brumunddal, Hamar, Lillehammer, Lillestrøm og Sarpsborg besøkes.

Les også: Avslutter med VM-etappe i hovedstaden - Slik blir Tour of Norway

På plass på Ullevål stadion for rittpresentasjonen, var Edvald Boasson Hagen. Dimension Data-rytteren står med to seire i rittet, fra 2012 og 2013, men har måttet ta til takke med andreplass i de to siste utgavene. Rudsbygdingen er positiv til dette års utgave av rittet, og ser frem til å sykle på hjemmebane.

- Jeg synes det ser veldig bra ut. Det er mye spennende løyper, mye nye traseer, men likevel kjente veier, så det blir veldig spennende. Det er ingen store fjell som kan avgjøre, men jeg tror Lillehammer-etappen blir mer enn tøff nok. Jeg gleder meg til den etappen, det har vært noen år nå uten Lillehammer og hjemmebane, men det blir gøy å kjøre der igjen, forteller den norske sykkelstjernen til procycling.no.

- Blir en tøff kamp

Boasson Hagen har gode minner fra løypen som skal sykles i OL-byen fra 1994. Etappen avsluttes i en rundløype som er tilnærmet lik NM-løypen i 2015, der 29-åringen ble norgesmester etter en dramatisk avslutning.

- Det er alltid gøy å kjøre på hjemmebane, og vi passerer jo hjemmet der jeg er oppvokst, så det blir veldig stort. Jeg gleder meg veldig til det. Det blir en tøff kamp opp VIP-veien.

De siste årene har det vært en real fjelletappe med målgang i Rjukan, der rytterne har klatret over Gaustaråen. Denne etappen har vært avgjørende for sammendraget, og Boasson Hagen tror ikke Lillehammer-etappen vil gjøre like stor skade på sammenlagtstillingen.

- Jeg tror ikke at den får like store utslag. Det er en litt kortere bakke, men den skal sykles flere ganger. Den vil nok skille mer enn nok den, og det er nok der sammenlagten blir satt. Men det blir spennende å se hvordan det vil gå, det er flere kneiker enn bare den i Lillehammer, så vi får se, forklarer en av rittets største favoritter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GLEDER SEG: Edvald Boasson Hagen ser frem til vårens Tour of Norway. Her sammen med rittdirektør Birger Hungerholdt på dagens løypepresentasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLEDER SEG: Edvald Boasson Hagen ser frem til vårens Tour of Norway. Her sammen med rittdirektør Birger Hungerholdt på dagens løypepresentasjon. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Åpent ritt

I årets ritt er det ikke like mange etapper som er designet for de raskeste rytterne. Den andre etappen til Brumunddal har en flat avslutning, mens etappen fra Lillestrøm til Sarpsborg er omtrent helt flat.

Likevel er de avsluttende rundene i Østfold-byen identiske med fjoråret, og der kjørte Boasson Hagen fra feltet og kom alene til mål.

Dermed er det duket for et åpent ritt, hvor man er nødt til å være på hugget fra første meter for å hevde seg sammenlagt.

- Det er veldig spennende at det er så åpent. Det gjør jo at det blir et artigere løp, så jeg er veldig positiv til de endringene som er gjort.

Med en såpass åpen og interessant utgave av rittet, blir det også vanskeligere å kontrollere rittet fra dag til dag. Det er kun seks ryttere på hvert lag, noe som gjør det enda mer utfordrende.

Boasson Hagen er klar på at han nok ikke får med seg et toppet Dimension Data-lag til Hønefoss på nasjonaldagen, da WorldTour-rittene Giro d'Italia og Tour of California pågår i samme tidsrom. Likevel tror han de er klare for oppgaven.

- Jeg håper jo å få med meg et sterkt lag, men vi får se. Uansett håper jeg å være i god form. Jeg kommer rett fra en treningsperiode før rittet, så det blir spennende å se, forteller den alltid sindige syklisten.

PS: Rittet starter altså 17.mai, som er Boasson Hagens fødselsdag. Første etappe går i mål i Asker, og har en tøff avslutning som passer mannen i den nasjonale mestertrøyen som hånd i hanske.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media