TOK OVER LEDELSEN: Edvald Boasson Hagen tok de nødvendige sekundene på Philippe Gilbert og overtok dermed sammenlagtledelsen i Eneco Tour.Foto: SCANPIX/EPA/VINCENT JANNINK
TOK OVER LEDELSEN: Edvald Boasson Hagen tok de nødvendige sekundene på Philippe Gilbert og overtok dermed sammenlagtledelsen i Eneco Tour.Foto: SCANPIX/EPA/VINCENT JANNINKVis mer

Edvald overtok ledelsen i Eneco Tour

- Sterkt nok lag til å holde helt inn.

Syklisten Edvald Boasson Hagen overtok sammenlagtledelsen i Eneco Tour etter niendeplass på fredagens tempo i nederlandske Roermond.

Hagen leder 12 sekunder foran belgieren Philippe Gilbert etter fire etapper. Ned til treer David Millar fra Storbritannia skiller det 18 sekunder.

Radioshack-rytter Jesse Sergent var bestemann på tempoetappen. Newzealenderen var noe heldig med været, for etter han kom regnværet. Flere av de best plasserte i sammendraget fikk glatt veibane og dårligere forhold enn Sergent. 14 sekunder skilte ned til toer Alex Rasmussen fra Danmark. Belgieren Jürgen Roelandts ble treer, 0.20 min. bak.

Vanskelig i svingene Regnet hadde gitt seg da Boasson Hagen var på hjul, men glatte veier gjorde han mer reservert enn ønsket.

— Tempoen gikk greit. Målet var å ta over sammenlagtledelsen, og det klarte jeg. Været var skittent, og det var vått da jeg kjørte. Det gjorde det vanskelig for meg å sykle fort i svingene. Jeg var hele tiden på grensa, men det gikk bra og jeg holdt meg på hjulet, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

24-åringen var nærmere sju sekunder foran Gilbert og Millar ved første passering på den 14,7 kilometer lange tempoetappen i Roermond. Sky-rytteren viste seg også sterk på slutten, og opparbeidet seg en luke i sammendraget. Den vil han gjøre alt for å beholde fram til rittet avsluttes søndag.

Må passe på Gilbert — Tolv sekunder er ikke mye, men vi har et såpass godt lag at vi skal kunne klare å holde helt inn. Da må vi kontrollere feltet og ta viktige bonussekunder på hver etappe. Gilbert er ikke den beste sprinteren, men vi må passe på at han ikke stikker av gårde, forklarer Boasson Hagen.

Gabriel Rasch tok det rolig på fredagens tempo etter å ha veltet stygt dagen før.

(NTB)