VISER STYRKE: Edvald Boasson Hagen viste at han er på rett vei etter skadeoppholdet med en sterk tredjeplass på dagens tempoetappe i Dauphiné Libéré. Foto: Mohammed Mahjoub, AFP/Scanpix
VISER STYRKE: Edvald Boasson Hagen viste at han er på rett vei etter skadeoppholdet med en sterk tredjeplass på dagens tempoetappe i Dauphiné Libéré. Foto: Mohammed Mahjoub, AFP/ScanpixVis mer

Edvald på vei mot toppformen

Tredjeplass på tempoetappen i Dauphiné Libéré.

||| Edvald Boasson Hagen viste gryende form da han kjørte inn til tredjeplass på onsdagens temporitt i Dauphiné Libéré.

Løpet gikk alene mot klokken over 49 kilometer fra Monteux til Sorgues. Gjennomsnittsfarten til nordmannen var 47 km/t.

Sloveneren Janez Brajkovic var raskest brukte 1.01.51 minutter på distansen. Nordmannen endte var 44 sekunder bak og hadde briten David Millar 18 sekunder foran seg. Brajkovic overtok ledertrøyen fra spanjolen Alberto Contador.

- Vi har hatt en plan for rittet om å ta i på denne tempoen, og det gjorde jeg. Det gikk veldig greit selv hele veien selv om starten var veldig tung i motvinden, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

De kommende etappene består stort sett av fjell, med høydepunktet opp legendariske Alpe d'Huez lørdag, der nordmannen skal tilbake i treningsmodus. Han har heller ikke tidligere i rittet gjort de store stuntene bortsett fra nesten en kilometers opptrekk for lagkameratene mot slutten på tirsdagens etappe.

- Foruten intervalltrening i ukene som kommer, var dette siste sjanse til å kjøre maksløp i konkurranse før NM, slo den tredobbelte norgesmesteren i tempo fast.

NM-tempoen over 50 kilometer i Trondheim avvikles 24. juni. Tre dager senere går fellesstarten og kampen om den gjeveste norske mesterskapstrøyen.

23-åringen har fortsatt til gode å sykle i den drakten, som har vært båret av lagkamerat Kurt Asle Arvesen de siste to årene.

Før comebacket i Bayern Rundfahrt for 20 dager siden, lunket han to måneder uten ritt på grunn av betennelse i høyre akillessene.

- Fjernet dette temporittet all tvil om at du er skadefri?

- Jeg er alltid litt usikker før og under ritt. Men kommer jeg gjennom hele dette etapperittet med hodet over vann, ser det veldig bra ut. Jeg har ennå ikke kjent noe til skaden, fortalte Edvald Boasson Hagen.

Absolutt alt tyder på at den norske stjernen får sin debut i Tour de France 3. juli.

(NTB)