KAN STARTE I ITALIA: Sist gang Edvald Boasson Hagen syklet Giro d'Italia vant han to etapper. Nå er han med på startlista til Sky igjen.
KAN STARTE I ITALIA: Sist gang Edvald Boasson Hagen syklet Giro d'Italia vant han to etapper. Nå er han med på startlista til Sky igjen.Vis mer

Edvald på vei til Giroen

Kan starte for første gang siden 2009.

(procycling.no) Torsdag la Team Sky ut sin offisielle liste over mannskapet som reiser til Giro d?Italia 2014 som starter i Belfast 9. mai.

På den listen finner vi Edvald Boasson Hagen. Vil ikke si noe Men selv om rittet bare er to uker unna, kan mye skje. Det forteller trener i Team Sky og Boassons Hagens støttespiller, Kurt Asle Arvesen.

- Det er store muligheter for at Edvald kjører Giro?n. Men før det kan jeg fortsatt ikke si noe, skriver Arvesen i en sms til procycling.no.
Sukesess sist Nordmannen har bare kjørt rittet en gang tidligere, da han i 2009 herjet på de italienske sykkelveiene. Først gikk han helt til topps på den 20,5 kilometer lange prologen, for så å deretter ta en ny etappeseier på den syvende dagen.

Boasson Hagen fullførte til slutt på en 82. plass sammenlagt, og tok sjetteplassen i poengkonkurransen.

Det har lenge ha blitt spekulert rundt om rudsbygdingen ble prioritert, men ikke før torsdag sier Team Sky selv noe om saken.

Giro d?Italia sykles fra 9. mai til 1. juni. Nettstedet procycling.no jobber med å få tak i Boasson Hagen og trener Birger Hungerholdt.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no.