Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald slo Hushovd og de andre toppspurterne

- Vi kjørte et perfekt opptrekk, sier Sky-rytteren.

BEST I SPURTEN: Edvald Boasson Hagen fikk et perfekt opptrekk fra Team Sky-kameratene og vant massespurten i et felt som inneholdt navn som Thor Hushovd og Mark Cavendish. Alessandro Petacchi ble nummer to. Foto: Marco Trovati, AP/Scanpix
BEST I SPURTEN: Edvald Boasson Hagen fikk et perfekt opptrekk fra Team Sky-kameratene og vant massespurten i et felt som inneholdt navn som Thor Hushovd og Mark Cavendish. Alessandro Petacchi ble nummer to. Foto: Marco Trovati, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Etter litt stang ut tidligere i rittet, fikk Edvald Boasson Hagen en perfekt avslutning på Tirreno-Adriatico. Spurtkanonene ble satt på plass avslutningsdagen.

- Det er veldig godt å avslutte rittet med en god følelse. Veldig viktig også, sa det norske stjerneskuddet til NTB etter at etappeseieren var sikret.

Hagen sto uten etappeseier før avslutningsetappen til San Benedetto del Tronto. En misforståelse i det nye Sky-laget kostet ham seierssjansen tidligere i rittet.

- Det er sånn som skjer. Vi er et nytt lag, så det er ikke rart at vi bommer på noen spurter. Vi må bomme på noen for å treffe senere, og det gjorde vi i dag.

Fulgte planen

Sky-laget leverte varene tirsdag. 3-4 kilometer før målgang var hele laget i tet, og den norske spurteren fikk alle tiders opptrekk.

- Vi hadde en plan fra starten, og alt gikk etter den. Vi klarte å kjøre et perfekt opptrekk, og da gikk det veldig bra. Det er godt å vinne når alt går så bra, sa Hagen.

Flere av verdens beste spurtere, blant dem Tom Boonen, Thor Hushovd og Mark Cavendish, var med i rittet som sammenlagt ble vunnet av Stefano Garzelli.

- Når det er så mange gode spurtere med er det ekstra godt å kunne vinne, sa Edvald Boasson Hagen.

Armen i været

I massespurten manøvrerte nordmannen best av alle. Langs palmepromenaden kunne han heve høyrearmen i været i triumf etter seier med en hjullengde.

Italienske Alessandro Petacchi ble henvist til annenplass, mens landsmannen Sacha Modolo tok tredjeplassen. Flere ryttere var involvert i uhell, men Hagen kom seg helskinnet gjennom de 164 kilometerne.

Rittet kjørte han som oppkjøring til Milano-San Remo, vårklassikeren som kjøres lørdag.

- Nå skal jeg være sammen med laget noen dager, trene, slappe av og få godt med massasje, sa en optimistisk Edvald Boasson Hagen til NTB.


(NTB)

SPURTSPRUT: Edvald sløser med sjampisen fra premiepodiet. Foto: Marco Trovati, AP/Scanpix
SPURTSPRUT: Edvald sløser med sjampisen fra premiepodiet. Foto: Marco Trovati, AP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!