BIG IN OMAN: Sky-rytter Edvald Boasson Hagen fortsetter å imponere i Tour of Oman. Foto: AFP
BIG IN OMAN: Sky-rytter Edvald Boasson Hagen fortsetter å imponere i Tour of Oman. Foto: AFPVis mer

Edvald slo spurtkanoner

Beholder ledelsen sammenlagt.

|||Han har vært nære flere ganger, men tirsdag jublet Edvald Boasson Hagen endelig over første individuelle seier i Sky-trøyen.

Nordmannen har fått en strålende debut i det nystartede laget. Flere ganger har han vært nær seier, men først tirsdag, på den tredje etappen i Oman rundt, var han først over målstreken.

- Det føles veldig godt å få etappeseieren etter at jeg har vært så nær og laget har jobbet så godt for meg. Det er en god følelse, sa den norske sykkelkometen til NTB.

Boonen på fjerdeNordmannen spurtslo Danilo Napolitano og Tylar Farrar etter den 124 kilometer lange etappen. Spurtkanonen Tom Boonen ble henvist til fjerdeplass.

- Laget jobbet kjempegodt og kontrollert gjennom etappen og kjørte et godt opptrekk. Det gikk fort, og jeg kom meg forbi de to andre på oppløpet. Det var godt å være der, sa Hagen.

I fjor slo han virkelig gjennom, og han ble på et tidspunkt rangert som verdens tredje beste syklist. Nå gleder han seg til nye triumfer i storlaget Sky.

- Hvordan føles det i forhold til fjorårssesongen i Columbia?

- Jeg hadde det meget bra i Columbia, men jeg trives også kjempegodt her. Jeg merker at det blir kjørt for meg i større grad her, sa Hagen.

At det går så bra tidlig i sesongen lover også godt for norske sykkelfans.

Overrasket- Jeg er overrasket over at det går så bra allerede. Jeg er kjempefornøyd med at vi har klart å jobbe så godt sammen allerede. Vi har jo aldri kjørt sammen før.

På tirsdagens etappe ble Sky-laget tatt litt på sengen av et uventet brudd. Men da tok Christopher Sutton og Davide Viganò ansvar og dro nordmannen opp i tet.

Etter å ha vært på pallen i samtlige etapper i rittet, har Edvald Boasson Hagen gode muligheter til å vinne sammendraget.

- Det er mange vanskelige etapper igjen og mange kilometere som skal kjøres, men jeg har større og større sjanse, mente den norske Sky-syklisten.

Rittet avsluttes fredag.

(NTB)