Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald slo tilbake med tredjeplass

På tempoetappe i Grenoble.

BRA TEMPO: Edvald Boasson Hagen kjørte inn til tredjeplass på dagens tempoetappe med start og mål i Grenoble. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
BRA TEMPO: Edvald Boasson Hagen kjørte inn til tredjeplass på dagens tempoetappe med start og mål i Grenoble. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer

Edvald Boasson Hagen slo tilbake etter uhellet som ødela sammenlagtsjansene hans i Critérium du Dauphiné. Onsdag tråkket han inn til 3.-plass på en tøff tempoetappe.

Tony Martin var best på den 42,5 kilometer lange etappen med start og mål i vintersportsstedet Grenoble, fulgt av Boassons lagkamerat Bradley Wiggin. Wiggin erobret med sin 2.-plass ledertrøya fra Alexander Vinokourov.

Sammenlagt er Wiggins 1.11 minutter foran nærmeste rival Cadel Evans.

Boasson mistet over fire minutter da han på tirsdagens etappe traff et hull i veien, punkterte på forhjulet og knuste bakhjulet. Onsdag tråkket han seg mer enn 60 plasser oppover på sammenlagtlista, men han må belage seg på dager som hjelperytter for Wiggins resten av rittet.

Onsdagens etappe er identisk med den nest siste etappen i sommerens Tour de France, og mange hadde lyst til å se hva de duger til i den løypa. Flere av verdens beste temporyttere deltar i Critérium du Dauphiné først og fremst på grunn av den etappen, og Boasson var altså blant de beste.

Martin imponerte da han som relativt tidlig startende trosset regnvær og noterte dagens beste tid. Bradley Wiggins ble slått med 11 sekunder og Edvald Boasson Hagen med 43.

- Det var en veldig teknisk løype, for veiene var våte. Likevel fant jeg raskt rytmen, og jeg er godt fornøyd, sa den tyske etappevinneren.

En som har liten grunn til å være fornøyd med etappen er Ivan Basso. Han tapte over seks minutter til de beste, og italienerens form i oppkjøringen til Tour de France virker heller tvilsom.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media