MYE Å FEIRE: Edvald Boasson Hagen er nominert til Folkets idrettspris etter en stor sesong, der han blant annet har vunnet to etappeseiere i Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug
MYE Å FEIRE: Edvald Boasson Hagen er nominert til Folkets idrettspris etter en stor sesong, der han blant annet har vunnet to etappeseiere i Tour de France. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Edvald «smugtitter» på seirene innimellom

Men tenker mest på å sikre seg nye triumfer. Fortjener han folkets idrettspris?

Stem på din kandidat nederst i saken!

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen (24) er nominert til Folkets idrettspris for første gang, for sine to seire og offensive kjøring i sommerens Tour de France.

Overfor Dagbladet innrømmer han at han innimellom ser på video av triumfene som kom på etappe 6 og 17.

- Jeg tenker på seirene av og til. Jeg ser på dem hjemme noen ganger, men det blir gjerne til at jeg viser dem når jeg holder foredrag. Det er klart det er gøy å se dem om igjen, men jeg lever ikke på dem, for å si det sånn. Jeg jobber jo først og fremst for å ta flere, sier 24-åringen til Dagbladet.

Starter i Australia
Rudsbygdingen er nå inne i en grunntreningsperiode - med mye styrke- og intervalltrening - i Oslo, hvor han er bosatt.

Nå i desember skal han til Mallorca på treningssamling med Team Sky, og etter det er det ikke mange ukene igjen til sesongstart.

- Jeg starter 2012-sesongen tidligere enn vanlig siden jeg skal være med i Tour Down Under i Australia. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, og det blir spesielt moro siden jeg ikke har vært med der før, sier han.

Etter minitouren i Australia, som starter allerede 15. januar, blir det en roligere periode, før høydepunktene kommer på rekke og rad.

Tre formtopper
- Jeg skal forsøke å legge opp til tre formtopper denne sesongen. Det første store målet blir vårklassikerne, der Paris-Roubaix og Flandern rundt blir de to viktigste. Til sommeren er målet å ta minst én ny etappeseier i Tour de France, og gjøre en god innsats under OL i London. Etter det kommer en ny roligere periode, før VM, som er det siste store målet, sier Edvald til Dagbladet.

Team Sky-esset tror den største utfordringen blir å holde formen etter Tour de France. OL-fellesstarten går nemlig bare fem dager etter den avsluttende Tour-etappen på Champs-Élysées.

- Jeg tror det skal gå greit. Mye av det handler om den mentale innstillingen, og hvis jeg er innstilt på å beholde formen over OL, så skal jeg klare det, sier han.

Til tross for at premieskapet begynner å bli fullt, synes Edvald det er hyggelig å bli nominert til Folkets idrettspris:

- Selv om jeg ikke skulle vinne, er det alene stort å bli nominert, sier han.