SPURTSTERK: Edvald Boasson Hagen (foran t.v.) spurtet inn til en sterk tredjeplass bak Julian Dean og Alessandro Petacchi. Thor Hushovd (bak t.h.) måtte nøye seg med en 9.-plass, men beholdt den grønne trøya.Foto: Heiko Junge/SCANPIX
SPURTSTERK: Edvald Boasson Hagen (foran t.v.) spurtet inn til en sterk tredjeplass bak Julian Dean og Alessandro Petacchi. Thor Hushovd (bak t.h.) måtte nøye seg med en 9.-plass, men beholdt den grønne trøya.Foto: Heiko Junge/SCANPIXVis mer

Edvald spurtet inn til tredjeplass

Thor beholdt grønn trøye etter ny Petacchi-seier.

||| (Dagbladet): Etter å ha måttet ofre seg for kaptein Bradley Wiggins, fikk Edvald Boasson Hagen kjøre for egne sjanser på dagens etappe mellom Cambrai og Reims da avgjørelsen skulle falle i en massespurt på det kilometerlange oppløpet.

Og 23-åringen fra Rudsbygd viste at han er kapabel til å kjempe i et felt bestående av verdens beste spurtere da han krysset målstreken kun slått av Lampres italienske stjerne Alessandro Petacchi og Garmin-opptrekker Julian Dean.

- Da det dro seg opp til massespurt, fikk jeg god hjelp av laget til å komme i riktig posisjon. Riktignok ble jeg litt inneklemt, men 3.-plass er alle tiders. Neste gang har jeg kanskje mer flaks, sier Sky-rytteren etter massespurten i den franske champagnehovedstad Reims.

- For jeg fikk ikke maksimalt utbytte. Jeg mistet et hjul og ble litt presset, legger han til.

En Petacchi i toppform, som er tilbake i Touren for første gang på seks år, viste seg nok en gang sterkest da han vant sin annen etappeseier på tre dager.

Petacchi og McEwen
Thor Hushovd var imidlertid ikke i stand til å følge opp gårsdagens suksess i Arenberg, og havnet i spiss litt for tidlig sammen med Mark Cavendish. De to kamphanene ble litt for opptatt av hverandre, og dermed var de satt sjakk matt da Petacchi aksellererte ute til venstre.

- I siste sving var jeg for langt bak. Lagkamerat Brett Lancaster kjørte meg fram i feltet, men da var jeg «på rødt». Jeg fikk aldri opp akselerasjonen, sier Hushovd til NTB.

Dermed endte det med en niendeplass for Hushovd, som beholdt den grønne trøya, men nå er forspranget til Petacchi nede i 10 poeng. Også Robbie McEwen snek seg foran nordmannen, og nå ser Hushovd de to veteranene som sine største utfordrere til grønn trøye.

- Petacchi har allerede vunnet to etapper. Det ser ut som han og McEwen blir de tøffeste, sier Hushovd.