Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald stakk fra feltet to kilometer før slutt

Kom alene til mål i klassikeren GP Ouest France.

SOLOPRESTASJON: Edvald Boasson Hagen stakk fra resten av feltet og kjørte alene inn til seier i en klassiker i Frankrike i dag. Her i aksjon under Oslo Grand Prix i sommer. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
SOLOPRESTASJON: Edvald Boasson Hagen stakk fra resten av feltet og kjørte alene inn til seier i en klassiker i Frankrike i dag. Her i aksjon under Oslo Grand Prix i sommer. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX Vis mer


Etter 62 seiersløse dager på sykkelsetet, slo proffsyklist Edvald Boasson Hagen (25) til med en av karrierens største triumfer med seier i klassikeren GP Ouest France i dag.

Det var rudsbygdingens første triumf siden NM-seieren for to måneder siden. Seieren var også den tredje norske på tre dager i internasjonale storritt på landeveien etter Lars Petter Nordhaug (28) og Alexander Kristoffs (25) etappeseirer i Danmark Rundt.

Nordmannen støtet fra restene av hovedfeltet da 2 kilometer gjensto i vestfranske Plouay og tråkket til seier i ensom majestet. Movistar-rytter Rui Costa endte på annen- og Garmin-spurter Heinrich Haussler på tredjeplass.

Triumfen var den sjuende for Boasson Hagen denne sesongen av totalt 13 norske i internasjonalt selskap. I våres vant Sky-stjernen etapper i Volta ao Algarve, Tirreno — Adriatico og Critérium du Dauphiné samt en etappe og sammenlagt i Tour of Norway før hans første NM-seier i fellesstart.

Tidligere har Boasson Hagen vunnet to mindre klassikere; Gent — Wevelgem (2009) og Hamburg-klassikeren (2011). 25-åringens største seirer i karrieren er utvilsomt de to etappetriumfene i fjorårets Tour de France.

I 2007 endte Thor Hushovd på annenplass i GP Ouest France bak hjemmestjernen Thomas Voeckler.

Triumfen i dag var Edvald Boasson Hagens 40. individuelle som profesjonell syklist.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media