VANT: Ingen kunne tukte Edvald Boasson Hagen på tempoen i årets NM. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)
VANT: Ingen kunne tukte Edvald Boasson Hagen på tempoen i årets NM. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)Vis mer

Edvald starter touren i norsk mestertrøye

Knuste alle på tempoen i NM.

BRUMUNDDAL/OSLO (procycling.no):  Edvald Boasson Hagen var den store favoritten og skuffet ingen på tempoen i NM.

28-åringen gikk hardt ut og økte bare på etter hvert.

Etter halvkjørt tempo ledet han med 21 sekunder på Vegard Stake Laengen, som punkterte rett etterpå og dermed var ute av seierskampen.

Heller ingen andre kunne tukte MTN-Qhubeka-rytteren, som syklet inn til et suverent NM-gull.

Det ble rudsbygdingens syvende på disiplinen han har dominert de siste ti årene. Ingen har flere.

God kontroll
Det betyr at nordmannen starter årets Tour de France i den norske mestertrøyen. Den første etappen i årets tour er nemlig en 13.8 kilometer lang tempoetappe i Utrecht.

Med tiden 1.01.30 på de 49.6 kilometerne var Boasson Hagen 2.16 foran sølvvinner Andreas Vangstad og 2.35 foran bronsevinner Truls Engen Korsæth.

- Jeg åpnet relativt kontrollert og kjørte mye på watt, sa Boasson Hagen til procycling.no rett før han skulle opp på podiet.

- Jeg hadde grei kontroll, men man vet aldri hvor fort de andre sykler. Man må bare jobbe meg seg selv.

Bronsevinner Korsæth var naturlig nok fornøyd med egen prestasjon.

- Det er en tøff løype. Jeg har aldri syklet en så kupert temoløype før, så det er vanskelig å vite hvor man skal legge igjen kreftene. Men jeg tror jeg disponerte så bra som mulig, sa han til procycling.no etter målgang.

Les også: - Det er mye stigning for en feit kar som meg

Uheldig utfordrer
Stake Laengen lå lenge an til å utfordre Boasson Hagen. Etter 13.3 kilometer lå han sågar fire sekunder foran 28-åringen.

Ved runding gikk det imidlertid galt for Joker-syklisten. Han fikk en punktering og måtte etter hvert bytte sykkel.

- Jeg punkterte ved runding. Vi prøvde å bytte hjul, men det passet ikke inn i rammen. Da måtte jeg stoppe, for det gikk ikke fremover, sa en skuffet Stake Laengen til procycling.no etter ferdigkjørt tempo.

Dermed ble det rundt 23 kilometer på vanlig landeveissykkel for 26-åringen, som naturlig nok tapte mye mot slutten.

- Jeg er veldig skuffet, for jeg har sett frem til dette. Jeg har hatt litt dårlig sykkel de siste årene. Nå hadde jeg endelig en god sykkel, og da føler jeg at jeg har noe å gjøre på en tempo. Det var et slags comeback i dag. Da er det veldig surt at dette skjer. Jeg følte jeg disponerte kreftene bra, jeg var ikke særlig sliten ved runding.

Joker-rytteren ble til slutt nummer fire, 33 sekunder bak bronsen.

Slik gikk det i de andre klassene:
Kvinner elite
Menn junior
Kvinner junor

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

FIKK ØDELAGT RITTET: Vegard Stake Laengen begynte forrykende, men punkterte og mistet mulighet til et toppresultat. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)
FIKK ØDELAGT RITTET: Vegard Stake Laengen begynte forrykende, men punkterte og mistet mulighet til et toppresultat. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no) Vis mer