Edvald tapte tid etter mislykket bruddforsøk

Tony Martin overtok ledelsen i Eneco Tour.

TAPTE TID: Edvald Boasson Hagen (til høyre) maktet ikke å henge seg på det avgjørende bruddet og måtte tåle tidstap på nesten halvannet minutt i sammendraget.  Foto: SCANPIX/EPA/YORICK JANSENS
TAPTE TID: Edvald Boasson Hagen (til høyre) maktet ikke å henge seg på det avgjørende bruddet og måtte tåle tidstap på nesten halvannet minutt i sammendraget. Foto: SCANPIX/EPA/YORICK JANSENSVis mer

|||Tyskeren Tony Martin støtet seg fra hovedfeltet og sikret seg sammenlagtledelse i sykkelrittet i Belgia og Nederland fredag.

Martins bruddkamerat Koos Moerenhout fra Nederland tok etappeseieren og er nummer to i sammendraget. Edvald Boasson Hagen er nå nummer fire, 1.28 bak ledende Martin.

Nordmannen gjorde et ærlig forsøk på å hente inn tetduoen mot slutten, men maktet ikke å minske forspranget nevneverdig. Hovedfeltet sprakk opp da Boasson Hagen støtet fra på brusteinspartiet med en drøy mil igjen til mål, men Sky-rytteren fra Rudsbygd ga opp å hente inn tomannsbruddet og ble hentet inn igjen av feltet.

Boasson Hagen spurtet likevel godt i kampen om tredjeplassen, der kun australske Allan Davis var sterkere.

Martin og Moerenhout opparbeidet seg en solid ledelse på resten av feltet. Det skjedde rett i etterkant av at Boasson Hagen og fire andre ryttere ble hentet inn etter å ha forsøkt seg på et brudd. Tetduoen holdt differansen stabil på rundt et minutt, før de på de siste kilometerne økte med ytterligere et snaut halvminutt til mesteparten av forfølgerne.

Fredagens etappe gikk over 187 kilometer med både start og målgang i belgiske Ronse. Etappen var noe kupert og gjorde det vanskelig for de rene spurtspesialistene å henge med. Rittet avsluttes tirsdag.

(NTB)