Edvald tar grep for å sikre seg norsk lagkamerat

- Jeg har i hvert fall prøvd, sier rudsbygdingen.

PÅ SAMME LAG: Under VM i Richmond la Vegard Breen ned innsats for Edvald Boasson Hagen. Nå forsøker rudsbygdingen å gjengjelde tjenesten ved å forlenge proffkarrieren hans.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ SAMME LAG: Under VM i Richmond la Vegard Breen ned innsats for Edvald Boasson Hagen. Nå forsøker rudsbygdingen å gjengjelde tjenesten ved å forlenge proffkarrieren hans. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(procycling.no): Det nærmer seg november måned, og fremdeles vet ikke Vegard Breen om framtiden hans befinner seg på nivå én, to eller tre i sykkelsporten.

Per nå er det eneste konkrete tilbudet fra Team Joker på det norske kontinentalnivået.

Agent Joona Laukka har forsøkt sine kontakter hos Katjusja, FDJ og hos oppgraderte Delko Marseille Provence-KTM, men foreløpig ikke lykkes i å trylle fram en overgang.

Overfor procycling.no bekrefter sportsdirektør Frédéric Rostaing at det ser vanskelig ut.

- Vegard er veldig talentfull og han trenger nok en ny utfordring. Men det skjer trolig ikke hos Delko Marseille Provence KTM, bekrefter franskmannen overfor procycling.no.

Katjusja har allerede 28 mann på kontrakt foran neste sesong, og har foreløpig ikke gitt tegn til at de siste to plassene trengs å fylle opp.
 
Nødt til å vente på oppgradering I midten av oktober kunne procycling.no avsløre at Breen er aktuell for MTN-Qhubeka, men bare dersom laget innlemmes WorldTouren neste år.

Da kan også sørafrikanerne potensielt øke antall plasser fra 25 til 30.

- Laget har allerede Edvald Boasson Hagen, og det er et av punktene som gjør Breen attraktiv. Vi ønsker å få en norsk rytter i laget som kan hjelpe oss med å få det beste ut av Edvald. Jeg synes det er en god idé å flere ryttere fra samme nasjon i laget, fortalte Brian Smith procycling.no for et par uker tilbake.

• procycling.no-avsløring: WorldTour-håpet lever for Breen

Breen var høyaktuell på sensommeren. Avgangen til Louis Meintjes og ankomsten til Mark Cavendish gjorde at nordmannens navn falt ut av ønskelista.

Edvald: - Snakket med lagledelsen Dersom det ikke skulle åpne seg en plass på MTN-laget, er i hvert fall ikke det Boasson Hagens skyld.

Han forteller nå at han har gjort det han kan for å sikre seg en norsk lagkompis i 2016:

- Jeg har snakket med lagledelsen om Vegard, bekrefter Boasson Hagen overfor procycling.no.

- Hva sa du?

- Jeg fortalte dem at det er en kar som ute av kontrakt og kikker etter nytt lag neste år.

- Hvordan vil Vegard Breen være en nyttig mann på laget?

- Han kan hjelpe meg i forskjellige løp, og jeg har sagt at jeg er interessert i å få ham til laget. Jeg har i hvert fall prøvd, sier Boasson Hagen om rytteren han syklet fellesstarten i Richmond med i slutten av forrige måned.

Trener i uvisse Vegard Breen har valgt å holde en lav profil den siste tiden, og har ikke besvart procycling.nos anrop de siste dagene.

Han er på plass i spanske Girona fram til desember. Der holder han kroppen vedlike og håper på positiv tilbakemelding fra agent Laukka.

Slik status er nå, er han nødt til å vente på at MTN skal starte opp prosessen med en offisiell WorldTour-søknad. Det skjer ikke før det internasjonale sykkelforbundet inviterer dem inn i varmen.

Og den prosessen kan ta tid. Da sveitsiske IAM Cycling var i liknende situasjon forrige sesong, falt ikke de siste brikkene på plass før i starten av desember. Det kan bety nok en måned i uvisse for nordmannens del.
 
Vil hjelpe Breens karriere Boasson Hagen sier han ikke har hørt noe mer om hvordan lagets oppgraderingsprosess ligger an.

Rudsbygdingen håper i det lengste at hans ord er nok til å sikre 25-åringen fra Romerike kontrakt også neste sesong.

- Vegard er nødt til å gjøre jobben selv, via gode resultater og det agenten hans kan bistå med, påpeker Boasson Hagen og fortsetter:

- Jeg har forsøkt å legge inn et godt ord, men det hjelper ikke om han ikke har gode nok resultater å vise til. Jeg forsøker å hjelpe til for at karrieren hans skal fortsette på toppnivå. Det vil være bra for meg å ha en nordmann til på laget. Jeg synes Vegard er en hyggelig fyr, og han er en sterk rytter. Han kan blant annet bidra med posisjonering inn mot viktige partier i klassikerne, påpeker 28-åringen.