Edvald tømte åtte drikke-flasker under etappen

Hetebølge i Frankrike.

VARM DAG: Edvald Boasson Hagen tømte minst åtte drikkeflasker under dagens varme etappe i Tour de France. I mål møtte han norske fans. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
VARM DAG: Edvald Boasson Hagen tømte minst åtte drikkeflasker under dagens varme etappe i Tour de France. I mål møtte han norske fans. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

MONTPELLIER (Dagbladet): Det var den tyske spurtmaskinen André Greipel som var sterkest i spurten på dagens paddeflate Tour-etappe.

Lotto Belisol-rytteren fikk god hjelp av lagkameratene, og slo dermed storfavoritt Mark Cavendish, Peter Sagan og de andre sprinterne under avslutningen i Montpellier.

Både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff forsøkte å spurte, men begge fikk det tøft i avslutningen da de ikke fikk hjelp av henholdsvis Team Sky og Katjusja.

Fransk hete
Boasson Hagen og Kristoff endte som nummer 12 og seks i mål. Begge var skuffa etterpå, men utenfor lagbussene snakket de helst om heten i Sør-Frankrike.

Det er nemlig 30 grader i skyggen i kystbyen Montpellier i ettermiddag. I sola er historien en helt annen.

- Jeg har svetta mye, og det viktigste nå er å fylle på med væske. Det var veldig varmt underveis, men jeg takler det greit, sier Edvald, som avanserte til 2. plass i sammendraget etter dagens etappe.

SLET I VARMEN: Lars Petter Nordhaug. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
SLET I VARMEN: Lars Petter Nordhaug. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- Hvor mye har du drukket underveis?

- Jeg er ikke sikker. Åtte eller ni flasker, kanskje. I tillegg drakk jeg mye før og når blir det mye etter.

- Får du i deg nok?

- Ja, jeg er bra hydrert. Vi sjekker det hver dag, så jeg ligger greit an.

- Jækla varmt
Også Alexander Kristoff, som ligger på 4. plass i kampen om poengtrøya etter 6. plassen i dag, syns det ble i varmeste laget underveis i dag.

- Det var litt varmt. I tillegg var det veldig nervøst på grunn av sidevinden. Det ble en del velt og småtull, så det var ingen behagelig dag, sier han.

SLET I VARMEN: Aelxander Kristoff. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
SLET I VARMEN: Aelxander Kristoff. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

Lars Petter Nordhaug, som i likhet med Kristoff sykler sitt første Tour de France, er heller ikke i tvil om at 30 grader i skyggen er i heiteste laget.

- Det var jækla varmt. Jeg er vant til å gå mye på ski og fryse mye, og dette var totalt motsatt. Det var ikke noe behagelig, sier Nordhaug, som fikk en ekstra tøff dag da Belkins sammenlagtrytter Bauke Mollema gikk i bakken da det gjensto 25 kilometer:

- Bauke krasja, og det var en skikkelig jobb for laget å få ham tilbake i feltet. Laget gjorde en sinnssykt bra jobb med å få ham opp igjen. Lars Boom og noen av de andre er maskiner, sier Nordhaug.

• Det er meldt svært varmt i Sør-Frankrike også i morgen. Den 205 kilometer lange etappen fra Montpellier til Albi er i tillegg langt tøffere enn dagens etappe, så de norske gutta får ingen kosetur i morgen heller.