Matteo Trentin til topps på den 17. etappen i Tour de France

Edvald ut mot Kaggestad: - Han vet ikke hvorfor jeg har slitt

Med Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i dagens brudd var det god grunn til å håpe på norsk suksess. Det skjedde ikke. Matteo Trentin banket all motstand. Så kom Edvald med stikk til Johan Kaggestad.

SKUFFET: Edvald Boasson Hagen kom seg med i det avgjørende bruddet, men var sjanseløs da etappen skulle avgjøres. Foto: JEFF PACHOUD / AFP
SKUFFET: Edvald Boasson Hagen kom seg med i det avgjørende bruddet, men var sjanseløs da etappen skulle avgjøres. Foto: JEFF PACHOUD / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjøresterke og eksplosive Matteo Trentin vant den 17. Tour de France-etappen etter en svært overbevisende maktdemonstrasjon.

Italieneren var blant de desidert sterkeste spurterne i monsterbruddet på 33 ryttere, men valgte likevel å støte seg fra utbrytergruppa framfor å vente til spurten.

Trentin kunne til slutt slippe jubelen løs, etter en tour med mange gode resultater, men der etappeseieren manglet for den allsidige italieneren. Fram til i dag.

Kasper Asgreen ble nr. 2, mens Greg van Avermaet spurtet inn til tredjeplass.

Tre nordmenn var med i dagens brudd: Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen. Dessverre var ingen av dem i nærheten av å kjempe om seieren da etappen skulle avgjøres.

Boasson Hagen ristet på hodet da han trillet i mål til 13. plass, 1.26 minutter bak Trentin. Stake Laengen og Bystrøm ble henholdsvis nr. 14 og 19.

Stikk til Johan Kaggestad

Boasson Hagen var skuffet etter målgang, men er samtidig glad for at kroppen er i fremgang etter en tung start på touren.

SVAR PÅ TILTALE: Edvald Boasson Hagen svarer Johan Kaggestad. Foto: NTB Scanpix
SVAR PÅ TILTALE: Edvald Boasson Hagen svarer Johan Kaggestad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dette var ikke det vi håpet på. Vi kom oss med i bruddet, men det er ikke bare å hente en seier fra brudd heller. Det er surt å bli sittende igjen bak når de andre får den luka, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

- Det er skuffende. Jeg har lyst til å vinne. Da er det ekstra surt når jeg ikke lykkes. Jeg følte jeg meg bedre i dag enn tidligere i touren, selv om jeg ikke sto helt inn. Det tyder på at jeg var dårligere i starten av touren og har noe å skylde på der.

Den norske sykkelprofilen kommer så med med et stikk til TV 2s sykkelkommentator Johan Kaggestad, som tidligere i touren har kritisert Boasson Hagens prestasjoner.

- Nå får Kaggestad sitt svar. Jeg føler han har vært mye negativ, uten at han har visst hva som har vært grunnen til at jeg har slitt, sier Boasson Hagen til kanalen.

BEGRUNNER KRITIKKEN: Johan Kaggestad. Foto: NTB Scanpix
BEGRUNNER KRITIKKEN: Johan Kaggestad. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet har sykdomsplager skapt problemer for det norske sykkelesset i touren.

- Det har satt meg tilbake, påpeker 32-åringen.

Kaggestads svar

Johan Kaggestad svarte slik på utspillet fra Boason Hagen under TV 2s sending.

- Edvald hadde en lovende start på sesongen i Valencia, men så har det gått tyngre. Han har et vesentlig høyere potensial enn det han har vist, synes jeg personlig. Det er det jeg kommenterer ut fra, tydeliggjør TV 2-profilen og sykkeleksperten.

Norsk sykkelsport har vært bortskjemt med oppsiktsvekkende gode resultater i Tour de France i en årrekke siden Thor Hushovds store gjennombrudd, men i år har toppresultatene uteblitt, til tross for mange norske representanter.

VANT: Matteo Trentin stakk av med dagens etappeseier på mesterlig vis. Foto: AP Photo/Christophe Ena
VANT: Matteo Trentin stakk av med dagens etappeseier på mesterlig vis. Foto: AP Photo/Christophe Ena Vis mer

Boasson Hagen var en av seierskandidatene på dagens etappe da han kom seg med i bruddet, men heller ikke i dag fikk vi se den gode gamle Edvald, som tidligere var en mester i å avgjøre nettopp slike brudd og etapper til sin fordel, med både kjørestyrke og spurtkraft i skjønn forening.

Bystrøm hang heller ikke med da splitten i bruddet skjedde. Da var det bare Stake Laengen av de norske som satt med, men han var sjanseløs da tempoøkningen kom i den siste bakken, og da Trentin parkerte de øvrige rytterne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer