Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvald vil ikke slanke seg for å vinne Tour de France

Kan vinne med tre kilo mindre, mener sportsdirektør.

LAGKAMERATER: Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen ble i dag presentert som Team Sky-ryttere. Kurt Asle Arvesen er opptatt med Spania rundt, men også han ble klar for britene i dag. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
Foto: Morten Holm / Scanpix
LAGKAMERATER: Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen ble i dag presentert som Team Sky-ryttere. Kurt Asle Arvesen er opptatt med Spania rundt, men også han ble klar for britene i dag. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

|||HØVIK (Dagbladet.no) Edvald Boasson Hagen ble i dag presentert som ny Team Sky-rytter, sammen med Kurt Asle Arvesen og Lars Petter Nordhaug.

Supertalentet Boasson Hagen forlater suksesslaget Columbia, som er det mestvinnende laget denne sesongen.

- Team Sky tenker veldig nytt på mange områder. Det blir spennende å se hva de kan bidra med. Jeg var i Manchester og så på mye av opplegget, og det virker veldig godt. Det er gøy å være en del av dette laget, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

- Satt det langt inne å dra?

- Jeg har hatt en bra utvikling og trivdes bra. Men det er mange av rytterne som går. Det er vanskelig å holde et lag med så mange sterke ryttere som bare trekker opp for Cavendish.

Vil ikke slanke seg
22-åringen sier ikke rett ut at han forlater laget på grunn av Cavendish, men det sier seg selv at sjansene hans i mange storritt hadde blitt begrenset om han hadde blitt i Columbia.

Columbia-sportsdirektør Brian Holm sa nylig til danske medier at han tror Boasson Hagen kan vinne Tour de France i framtida, om han bare kvitter seg med noen kilo.

- Jeg ser jo at jeg forandrer meg stadig vekk. Det er mulig at jeg blir en sammenlagtrytter etter hvert, men jeg vil ikke satse på å bli lettere, for det kan det gå utover andre kvaliteter. Da vil nok spurten og tempoegenskapene bli litt dårligere, så jeg vil heller kunne spurte og kjøre bra tempo enn å henge med over et fjell. Men vi får se, utviklinga skjer jo etter hvert.

Manager Birger Hungerholdt sier at det aldri vi bli aktuelt å slanke seg, men at kroppen kanskje forandre seg noe når han blir eldre, og at han dermed blir naturlig lettere.

- Jeg vil beholde eksplosiviteten hvis det er mulig, men vil jeg gjerne være med over fjella også, sier Edvald.

Topp ti i VM
Nå er det Tour of Britain som gjelder, fortsatt i Columbia-drakta siden han først starter Team Sky på nyåret. Han har slitt litt med en forkjølelse den siste tida, men håper å være pigg til uka.

- Jeg tar Tour of Britain (neste uke) for å bygge meg opp og kjøre meg i form til VM. Jeg har vært sjuk foran vært VM de siste åra, så det blir ikke noe annerledes i år. Men jeg er på bedringens vei.

- Du har sagt topp ti på VM-tempoen?

- Ja, det er realistisk mål.

PS! Det har blitt spekulert i at Boasson Hagen får 8-9 millioner kroner i året av Team Sky. Dette tilbakeviser hovedpersonen selv og manager Hungerholdt sier: - Økonomien har ikke vært det viktigste for oss, men jeg kan jo si at hvis Edvald kjører de tre åra han har kontrakt med Sky, så kan han leve lykkelig resten av livet.

JAKTER PÅ FLERE KYSS: Det kan bli flere podiekyss på Edvald Boasson Hagen i framtida. Kanskje allerede i neste uke, i Tour of Britain. Foto: EPA
JAKTER PÅ FLERE KYSS: Det kan bli flere podiekyss på Edvald Boasson Hagen i framtida. Kanskje allerede i neste uke, i Tour of Britain. Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling