JEGER: Edvald Boasson Hagen tok seg en tid til en autografjeger etter målgang på militærleiren på Setermoen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
JEGER: Edvald Boasson Hagen tok seg en tid til en autografjeger etter målgang på militærleiren på Setermoen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Edvald visste ikke at lagkamerat hadde brutt

Tung dag for nordmannen i Arctic Race.

SETERMOEN (procycling.no): Etter en fin andreplass på den første etappen av Arctic Race, var Edvald Boasson Hagen én av flere som ønsket å vippe Alexander Kristoff ned fra spurttronen.

Nordmannen måtte imidlertid se at det var irske Sam Bennett som gjorde nettopp det, mens han selv bare ble nummer 13, som den femte beste nordmannen.

Etappen ble dog ikke bare en resultatmessig skuffelse for Boasson Hagens MTN-Qhubeka.

 - Du mistet et par mann i dag, hva betyr det? 

 - Mistet vi et par mann?

 - Theo Bos sto av i dag, og Reinardt (Janse van Rensburg) startet ikke. 

 - Å ja. Jeg visste ikke at Bos sto av. Da er vi enda færre, sier Boasson Hagen, som forklarer at Bos nylig er kommet tilbake fra skade. - Da er det gjerne litt hardt, og det var hardkjør i starten.

Kaosstart
Med kun tre lagkamerater igjen, kan ikke nordmannen forvente seg all verden med hjelp på de neste etappene, uten at MTN-Qhubeka-syklisten tror det vil bli spesielt kritisk.

 - I den siste bakken er det opp til mine bein. Da er det min dagsform som avgjør. I starten må vi ha flest mulig der for å prøve og kontrollere. Det var helt kaos i dag, sier rudsbygdingen. 

Én som var med på de hektiske første kilometerne var August Jensen. Bodøværingen var først over de to kategoriserte stigningene, noe som sikret Coop-Øster Hus-rytteren klatretrøyen etter etappen.

 - Det var egentlig ikke forventet. Jeg var først opp de to første bakkespurtene, og det holdt visst. Jeg trodde noen andre skulle ta den, blant annet Krister Hagen (lagkamerat, á poeng med Jensen) som var i brudd.

 - Jeg hadde gode bein, men jeg satser mest på sammendraget. Jeg skal ikke gå i brudd i morgen for å forsvare denne. Jeg sparer meg til avslutningen og den siste etappen, sier Jensen, som nylig vant det franske etapperittet Kreiz Breizh Elites sammenlagt. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no