Edvalds første sammenlagtseier

Her kommer gutten som gjør sykkelsporten norsk

FØRSTE SEIER: Edvald Boasson Hagen (nummer to fra høyre) vant Eneco Tour sammenlagt og blir rytteren som gjør sykkelsporten virkelig stor i Norge.  Foto: EPA/VINCENT JANNINK
FØRSTE SEIER: Edvald Boasson Hagen (nummer to fra høyre) vant Eneco Tour sammenlagt og blir rytteren som gjør sykkelsporten virkelig stor i Norge. Foto: EPA/VINCENT JANNINK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EDVALD BOASSON HAGEN sin suksess kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt. Midt mens sykling er i ferd med å bli en av de største breddeidrettene i Norge, får sporten sin første internasjonale sammenlagtprofil.

Der Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen med glitrende formidlingshjelp fra TV2-satsingen på Tour de France har lagt grunnlaget for oppsvinget, gir Edvald den hjemlige sykkelinteressen en helt ny dimensjon.

Sammenlagtseieren i Eneco Tour er starten på en ny hverdag for norsk sykkelsport.

BARE 22 år gammel har Edvald passert det utviklingstrinnet der han er avhengig av enkelte resultater. Selvfølgelig er denne første sammenlagtseieren i et stort internasjonalt etapperitt i seg selv være en milepæl, men selve potensialet på karrieren er allerede satt. Det forteller lønnsbetingelsene på klubbskiftet fra Columbia til engelske Team Sky Sport.

Resten er ikke norske drømmer, men internasjonal statistikk. Før triumfen i Eneco Tour er Edvald Boasson Hagen plassert som nummer 15 på verdensrankingen til det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

går det an å diskutere slike lister også. Når den siste versjonen forteller at Edvald er en bedre syklist enn Lance Armstrong (ranket som nummer 27) skjønner de fleste at at UCI-poeng ikke forteller hele sannheten. Akkurat det har ikke noe å gjøre med sykkelsportens mørkere sider engang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer