Edvalds kaptein kan skrive Tour-historie

Wiggins kom selv med profeti i 2008.

GOD HJELPER: Edvald Boasson Hagen (t.v.) har som en av sine definerte arbeidsoppgaver å hjelpe kaptein Bradley Wiggins (midten) inn i fjellene. Briten håper å ta innersvingen på fjorårsvinner Cadel Evans (t.h.). Foto: AP Photo/Claude Paris/NTB scanpix
GOD HJELPER: Edvald Boasson Hagen (t.v.) har som en av sine definerte arbeidsoppgaver å hjelpe kaptein Bradley Wiggins (midten) inn i fjellene. Briten håper å ta innersvingen på fjorårsvinner Cadel Evans (t.h.). Foto: AP Photo/Claude Paris/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen ettermiddag innledes den 99. utgaven av Tour de France med prolog i belgiske Liège. I løpet av etapperittet 109 år lange historie har ryttere fra 12 forskjellige nasjoner vunnet den forjettede gule trøya.

Sykkelstormakten Storbritannia er ikke én av dem, men i år kan være året da ventetida omsider er over. Med Alberto Contador utestengt for doping,  Andy Schleck satt ut av skade og fjorårsvinner Cadel Evans ikke i samme form som i 2011, er Edvald Boasson Hagens kaptein i Team Sky, Bradley Wiggins, å regne som den aller største favoritten - særlig når man ser på laget han har rundt seg.

For et par uker siden ga den tredobbelte olympiske mesteren fra velodromen et intervju til BBC der han ble minnet om at han for fire år siden hadde sett for seg en britisk Tour de France-vinner innen ti år. Det var imidlertid ikke seg selv han hadde i tankene.

- Jeg husker at jeg sa det, men så aldri for meg at det skulle bli meg, bare fire år etter at jeg ga det intervjuet. Det er utrolig hvordan ting endrer seg. Året etter bestemte jeg meg for å satse på landevei, og endte på fjerdeplass i Tour de France. Det var en overraskelse, også for meg, men åpnet samtidig opp en dør av muligheter å utforske. Jeg visste med meg selv at dersom jeg la sjela mi i det, som jeg gjorde i banesyklingen før OL, så jeg ingen grunn til ikke å kunne bli noe bedre enn nummer fire, sa Sky-kapteinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer