Edvalds lagkamerat mister Tour de France

Marerittår for 26-åringen

PÅKJØRT: Den colombianske klatreren Sergio Henao ble påkjørt av en bil i Sveits fredag. Det gjør at Tour de France glipper. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
PÅKJØRT: Den colombianske klatreren Sergio Henao ble påkjørt av en bil i Sveits fredag. Det gjør at Tour de France glipper. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Sergio Henao var tiltenkt en nøkkelrolle for Team Sky i årets Tour de France.

Fredag krasjet han og pådro seg brudd i kneskåla. Det gjør at han kan glemme Tour de France.

Ifølge Revista Mundo Ciclistico ble 26-åringen påkjørt av en lastebil.

Den colombianske klatreren ble umiddelbart fraktet til sykehus for å ta røntgenbilder av kneet og skadene.

procycling.no har vært i kontakt med sportsdirektør Gabriel Rasch som er i Sveits for Team Sky. Han ville ikke si noe om skadeomfanget, men viser til en pressemelding som blir publisert fredag kveld.

Oppdatert klokka 19:50: Pressemeldingen bekrefter at Henao har pådratt seg brudd i kneskåla.

Ulykken skjedde på en treningstur før den sjuende etappen i Sveits rundt. Henao var ute for å se gjennom løypa han senere fredag skulle sykle.

- Henao var involvert i en ulykke på trening og vil ikke sykle tempoetappen. Han blir sjekket av laglegen, skrev Team Sky på Twitter etter at ulykken hadde inntruffet.

Det har vært en fryktelig sesong for 26-åringen. I vinter bestemte Team Sky seg for å ikke la ham sykle ritt fordi uregelmessigheter ble oppdaget i blodpasset hans.

11. juni ble han klarert til å sykle ritt igjen. Hans første test var Sveits rundt.

Colombianerens personlige mål for rittet var å sikre seg en plass på Tour de France-laget for å hjelpe Chris Froome til ei ny gul trøye i Paris. Henaos klatrekvaliteter ville vært kjærkomne for den britiske kapteinen i hans kamp mot Alberto Contador og de andre utfordrerne.

Denne artikkelen ble levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer