Edvalds sjef ville feire da nordmannen ikke fikk den gule trøya

- En klar fordel.

NÆR SAMMENLAGTLEDELSE: Edvald Boasson Hagen (26) var bare tre sekunder fra å sikre seg den gule ledertrøya i Tour de France i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NÆR SAMMENLAGTLEDELSE: Edvald Boasson Hagen (26) var bare tre sekunder fra å sikre seg den gule ledertrøya i Tour de France i ettermiddag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

NICE (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen kunne skrive norske idrettshistorie ved å sikre seg den gule ledertrøya etter dagens lagtempoetappe i Tour de France.

Dessverre for nordmannen holdt det ikke helt inn for Team Sky. Det britiske laget endte som nummer tre, tre sekunder bak Team Orica Green-Edge og to sekunder bak Omega Pharma Quick Step.

Det betyr at det er australske Simon Gerrans som får lov til å ikle seg ledertrøya på morgendagens etappe.

Skuffet Edvald
Edvald Boasson Hagen var naturlig nok skuffet etter å ha sett drømmen om den gule trøya gå opp i røyk med bare tre sekunders margin.

- Det er bittert, men det er ikke noe jeg har tenkt veldig mye på siden jeg ikke kom hit for å ta den gule trøya. Hovedmålet er at Chris (Froome) får den helt på slutten. For lagets del er det bedre for da slipper vi å jobbe, sier Edvald til den norske presseflokken like etter målgang.

Isteden blir det Team Orica Green-Edge som nå må bruke krefter på å forsvare ledertrøya på morgendagens etappe fra Cagnes-sur-Mer til Marseille.

Team Skys mektige sjef Sir Dave Brailsford legger ikke akkurat skjul på at han er lettet over at Edvald Boasson Hagen ikke blir å se i gult i morgen.

Lettet Sky-sjef
- Det er hundre prosent sikkert at det er en fordel for oss å ikke få den gule trøya. Man bør liksom ikke feire når noen andre vinner og man ikke får den gule trøya, men vi hadde den følelsen i dag, sier Brailsford.

Da Dagbladet konfronterer Edvald med sjefens utspill, trekker han bare på skuldrene.

FORDEL LAGET: Team Sky-sjef Sir Dave Brailsford var svært lettet over at Edvald Boasson Hagen ikke sikret seg den gule ledertrøya i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORDEL LAGET: Team Sky-sjef Sir Dave Brailsford var svært lettet over at Edvald Boasson Hagen ikke sikret seg den gule ledertrøya i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg ønska selvfølgelig å ta den gule trøya, men det var ikke noe mål for laget. Da er det greit nok. Når det er sagt, så tror jeg ikke noen på laget bremsa for å ikke ta den, sier Edvald til Dagbladet.

- Kunne kjørt fortere
Team Sky var de aller største favorittene til å vinne den 25 kilometer lange lagtempoen i ettermiddag, men ettersom både Geraint Thomas og Ian Stannard sykler med store smerter, var det ikke et Sky i maksform vi så i dag.

- Vi kunne kanskje kjørt fortere noen steder, men vi kjørte en bra tempo. Mer klarte vi ikke, sier Edvald i en kort oppsummering av etappen.

Det britiske storlaget lå lenge to sekunder bak ledelsen, men to ble altså til tre da australske Orica Green-Edge gikk i mål.

- To sekunder er et par dårlige svinger og noen trege vekslinger. Da har du fort noen sekunder. Vi hadde en snittfart tett oppunder 60 km/t, så da er det vanskelig å hente inn to sekunder, sier Edvald rett før han får vite at Sky til slutt ble slått med tre sekunder.