BESTEMT: Edvald Boasson Hagen har klemt til uten å nøle i de to massespurtene så langt i Critérium du Dauphiné. Det er positivt, synes treneren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BESTEMT: Edvald Boasson Hagen har klemt til uten å nøle i de to massespurtene så langt i Critérium du Dauphiné. Det er positivt, synes treneren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Edvalds trener etter ny topplassering: - Ting er i ferd med å falle på plass

Liker det han ser av eleven i Frankrike.

(procycling.no) Årets Critérium du Dauphiné har gitt tredje- og fjerdeplass til Edvald Boasson Hagen på de to første etappene.

Begge topplasseringene kjempet han seg til i massespurter, hvor han på søndag kun ble slått av Sacha Modolo (Lampre-Merida) etter at Peter Kennaugh (Team Sky) krysset streken alene i tet.

I begge spurtene har nordmannen stormet til tet med omtrent 250 meter igjen etter å ha blitt avlevert i front av lagkameratene.

Opptrekkshjelp På begge etappene har det vist seg å være hakket for langt til å holde hele veien.

- Nå har de et opptrekk på gang. Det er bra, og det viser at ting er i ferd med å falle på plass.

- Det er flere på laget som kan være hovedspurteren deres, og vi har hele veien vært tydelige på at Edvald må gjøre seg fortjent til den rollen. Nå gjør han seg fortjent til rollen som hovedspurter, for han er med og kjemper i toppen, selv om det ikke er full klaff, sier 28-åringens trener Fredrik Mohn til procycling.no.

På mandagens etappe var det Tyler Farrar og Reinardt Janse Van Rensburg som ofret seg på den siste kilometeren for å bane vei for rudsbygdingen.

Begge gjorde en bra jobb, men det var akkurat ikke nok krefter til å gi nordmannen samme posisjon 80 meter senere.

Bestemt Hagen Dermed ble spurten lang for Hagen, og han mistet både teten og topp tre-plasseringen på de siste 150 meterne.

Likevel var det ingen nøling hos 28-åringen da han krummet nakken og klemte til med omtrent 280 meter igjen.

- Jeg er veldig glad for at han er på hugget. Generelt er det mye bedre at han er på hugget og gjør noen feil enn at han er passiv.

- Er bestemtheten han viser noe dere har jobbet konkret med?

- Ja, vi har snakket om at han skal være mer bestemt. Det handler om selvtillit og at han har tro på seg selv. Nå er han der han skal være, samtidig som han mangler litt. Den beste måten å nå helt opp på er å prøve igjen og igjen, forklarer Mohn.

- Helt kanon Og det venter enda en mulighet i det som blir omtalt som det viktigste oppkjøringsrittet til Tour de France.

Etter tirsdagens lagtempo kommer det en spurtetappe på onsdag som inkluderer to korte bakker på de siste 14 kilometerne. Nordmannen viste på søndag at en slik avslutning bør passe ham svært bra.

- Jeg synes at det er helt kanon at han er tilbake igjen og er med i spurtene. Nå er han i en posisjon der laget forventer at han prøver, så da handler det om å kjøre mange nok spurter, så vinner han til slutt, smiler Mohn.

Etter onsdagens flate etappe inntar rittet fjellene. Der vil nordmannen neppe spille en like fremtredende rolle som han har gjort så langt i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.