Edvard (14) har egen treningsbane i garasjen

Supertalentet imponerer toppklubber i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I denne garasjen trener Edvard flere timer hver dag. Nå vil toppklubber signere 14-åringen og da kan «Eddy» kjøpe hele garasjefabrikken.

Ungdomsskoleeleven Edvard «Eddy» Sandvik Tagseth har en fast dansepartner. Den er rund og god - og av lær. Og når Edvard byr opp til dans er det ofte til begeistring for tilskuerne. For 14-åringen fra potetbygda Frosta i Nord-Trøndelag er en sjelden juvel i norsk fotball.
 
Tenåringen er så talentfull at han allerede har vært invitert på besøk og prøvespilling hos Manchester United, Manchester City, Everton og Liverpool. Og det er til sistnevnte - favorittlaget - han helst vil ende.
 
Denne uka spiller på han imidlertid sammen med kameratene på Neset FK G14, og  laget er klart for A-sluttspill i Norway Cup etter tre seire og 16-1 i målforskjell. De målene Edvard ikke har scoret selv, har han i de fleste tilfellene lagt opp til.

Skuddsikre vindu Med to storebrødre og én lillesøster er Eddy en del av en fotballfamilie av uvanlig format.

- Vi hadde en låve hvor vi hadde innredet en full kunstgressbane. Her kunne de trene så mye de vil. Men for noe år siden brant låven og bolighuset vårt ned og vi måtte kjøpe et hus. Nå har vi bygd nytt hus - og her er garasjen til fotball, ikke til biler, sier mamma Siv Sandvig Tagseth.
 
- Det er skuddsikre vinduer i garasjen, men jeg har skutt i stykker to av dem, innrømmer Eddy, som sammen med storebror Per Kristian  er på Norway Cup, mens mamma og pappa er hjemme på Frosta for å selge huset de har bodd i mens de ventet på at nyhuset skulle stå ferdig. Fotballgarasjen hadde førsteprioritet i byggeprosessen.

Privat bane:Edvard Sandvik Tagseth (14) er norges nye Martin Ødegaard. Her er hans privtae kunstgressbane i garasjen hjemme. Foto: Privat
Privat bane:Edvard Sandvik Tagseth (14) er norges nye Martin Ødegaard. Her er hans privtae kunstgressbane i garasjen hjemme. Foto: Privat Vis mer

- Jeg håper vi får solgt huset kjapt, slik at vi kan dra til Oslo for å følge sluttspillet i Norway Cup, sier Siv.

Med teft - Han er en svært talentfull 14-åring. En perfekt spiller å ha på et lag. Jeg har hørt om ham før, men ikke sett ham spille. Det jeg så var en spiller som er svært ivrig, som har stor spillforståelse, og med et unikt blikk og teft, sier Liverpool-legenden Phil Thompson, som tirsdag ledet «Liverpool International Football Academy» mot  et sammensatt Norway Cup-lag der Eddy var på plass på midtbanen og serverte flere lekne detaljer. Eddys lag vant 8-2.

Og nå vil  Liverpool FC gjerne ha kloa i Edvard Sandvik Tagseth etter hans ukesopphold tidligere i sommer. Men de kan få kamp til døra fra byrivalen Everton, som også har meldt seg på i kampen. Liverpool skal imidlertid være  ungguttens førstevalg.

God kompis - Det hadde vært en drøm. Jeg synes det er kjekt med oppmerksomheten fra klubbene, og jeg håper å bli profesjonell spiller. Men jeg har egentlig ikke så sterke meninger om hvor det er lurt å starte. Men jeg tror det blir i England, sier den svært treningsvillige 14-åringen som gjerne trener 10 timer i helgene.

Og på hverdager trener han fra 1-3 timer, før han drar på trening sammen med resten av laget som har spilt sammen siden de var 4,5 år.

Liverpoolakademiets talenter prøvde å stoppe Edvard Sandvik Tagseth. Det var svært vanskelig. Foto: Thomas Rasmus Skaug
Liverpoolakademiets talenter prøvde å stoppe Edvard Sandvik Tagseth. Det var svært vanskelig. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Det er en drøm for en trener å ha en spiller som Edvard, sier trener Roger Lein.

- Han spiller de andre gode. Og det er ikke plass for noen med stjernenykker i ei bygd som Frosta.  I stedet er han  en viktig årsak til at 11 av i de alt 13 av alle 14-åringene på Frosta spiller fotball, mener Lein.

Fotballpendler - Edvard er en super kamerat. Han er veldig god, og vi håper han blir profesjonell. Så kan vi besøke ham der han spiller, sier lagkamerat Martin Olsen (13) som for sin egen del helst vil bli bonde.

- Jeg flytter ikke til England nå, selv om jeg signerer for et lag der. Det blir to turer til England per måned.  Og så kan jeg flytte dit når jeg fyller 17 år, sier Edvard Sandvik Tagseth.

Stortalent: Edvard Sandvik Tagseth er sannsynligvis det største norske talentet under årets Norway Cup. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug
Stortalent: Edvard Sandvik Tagseth er sannsynligvis det største norske talentet under årets Norway Cup. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Og merk deg navnet. Du kommer til å se og høre mer om ham!

Fullt driv: Edvard Sandvik Tagseth (14) er Norges nye Martin Ødegaard.  Foto:Thomas Rasmus Skaug
Fullt driv: Edvard Sandvik Tagseth (14) er Norges nye Martin Ødegaard. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer