Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvartsen anmelder NFF-delegat for drapstrussel

En NFF-delegat sendte ved en feil en SMS til Svein-Erik Edvartsen der det sto han burde få «et nakkeskudd». Det har ført til politianmeldelse.

EKS-DOMMER: Svein-Erik Edvartsen. Foto: NTB Scanpix.
EKS-DOMMER: Svein-Erik Edvartsen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Det bekrefter han overfor Dagbladet.

- Jeg tror de fleste vet at jeg tåler mer enn de fleste, men det er tre ting jeg har nulltoleranse for. Rasisme, om jeg blir beskyldt for straffbare forhold som ikke er sant, eller drapstrusler.

Det sier Svein-Erik Edvartsen til Dagbladet, som samtidig bekrefter at politianmeldelsen er sendt til Sør-Øst Politidistrikt.

Saken ble først omtalt av VG.

Forrige torsdag skrev Dagbladet i en artikkel at Edvartsen krever 7.2 millioner fra NFF i et søksmål, for tapt arbeidsinntekt siden han ikke har fått returnere som dommer. Etter at Dagbladets sak var ute, sendte Edvartsen en melding med lenke til saken til en tidligere kollega.

Foto: Skjermdump.
Foto: Skjermdump. Vis mer

Svaret han fikk ble grunnlaget for politianmeldelsen.

- Noe jeg tar på høyeste alvor

VG skriver at avsender er en NFF-delegat med mye erfaring fra fotballen, som selv innrømmer å ha feilsendt melding. Edvartsen sier til Dagbladet at delegaten fikk «panikk» da han innså at meldingen ble sendt til feil mottaker.

Deretter beklaget han hendelsen.

Edvartsen ser svært alvorlig på saken, selv om delegaten selv stiller seg uforstående til at Edvartsen tolker meldingen som en drapstrussel.

- Det som gjør meg mest bekymra er at jeg ikke vet hvem han kommuniserer med. Det skal politiet få finne ut, sier eks-dommeren.

- Hvis det er en person på lønningslista til NFF som mener jeg burde dø, er det noe jeg tar på høyeste alvor.

I en utforming av anmeldelsen, som VG har fått tilgang til, heter det at «Denne typen trusler gjør meg redd, og jeg har en datter på 2 år og 9 måneder».

Delegaten vil ikke brukes

Fotballforbundets kommunikasjonssjef Yngve Haavik skriver i en SMS til VG at NFF-delegaten suspenderes inntil videre.

«Dette er selvfølgelig ikke en akseptabel ordbruk fra en av våre frivillige delegater. Det har også vedkommende fått klar beskjed om og han har beklaget på det sterkeste og understreket at han ikke mente det bokstavelig. Vedkommende vil ikke bli brukt som delegat inntil politiet har gjort sin vurdering av saken.»

Edvartsen selv føler seg urettferdig behandlet, og sier at han ikke tror NFF er vandt til at folk står opp mot dem.

- Jeg tjenestegjorde for NFF i 25 år. Siden har jeg dømt 180 kamper i Eliteserien, i tillegg til 60 kamper i regi av FIFA og UEFA. Dette synes jeg ikke jeg har fortjent. Den mobbingen, ekskluderingen, trakasseringen og truslene jeg har blitt utsatt for. Fotballforbundet er ikke vandt med at noen står opp mot dem.

- Det er en maktkultur der jeg ikke synes er fotballen verdig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media