Edvartsen-ansettelse skaper splid i Storhamar

To styremedlemmer har trukket seg.

Svein-Erik Edvartsen er ansatt som ny daglig leder i Storhamar. Det har skapt reaksjoner i ishockeyklubben.

Hamar Arbeiderblad skriver at to styremedlemmer har trukket seg fra sine verv etter onsdagens styremøte der vedtaket om ansettelsen ble gjort.

Ifølge avisen skal også flere styremedlemmer og frivillige ha truet med å trekke seg for flere uker siden hvis Edvartsen skulle bli tilbudt jobben. Andre vil gi Edvartsen en sjanse i håp om at han få den økonomisk vanskeligstilte klubben tilbake på rett spor.

De to styremedlemmene som har trukket seg, er Frode Barmyen i klubbstyret og Dag Kjelsrud i Storhamar Dragons AS. Barmoen hevder overfor HA at det skyldes mange verv, mens Kjelsrud henviser til styreleder Erik Kristiansen for uttalelser.

Kristiansen mener ansettelsen av Edvartsen er bra for klubben.

- Det er ikke noen nyhet at det er kontroversielle ting rundt Svein-Erik, men jeg har samarbeidet med ham i flere sammenhenger og kjenner ham som en ung og dyktig person med stor arbeidskapasitet. Vi har 1000 medlemmer i Storhamar og kan ikke sende alt ut på høring hvis vi skal få noe gjort. Jeg er trygg på at han kommer til å gjøre en god jobb i den krevende situasjonen klubben er, sier Kristiansen til Hamar Arbeiderblad.

Edvartsen føler ikke at han er i konflikt med noen i Storhamar.

- Jeg vet at det kan være noen som synes at det er andre som burde ha fått jobben, og det respekterer jeg. Jeg regner med at klubben har gjort research og forankret sin avgjørelse i miljøet. Jeg har ikke problemer med å jobbe med noen selv om vi kanskje ikke har vært enige i alle saker, sier Edvartsen.

- Sammen håper jeg vi kan hjelpe klubben til en bedre drift og økonomi. Jeg gleder meg i hvert fall til å jobbe i et idrettsmiljø igjen og er veldig motivert til å gjøre en god jobb sammen med mange som brenner for klubben, legger toppfotballdommeren til.

(NTB)