I PÅTALENEMDA: Dag-Eiliv Fagermos uttalelser etter Odds 3-1-tap mot Viking er tema i dagens møte i Påtalenemda. Foto: Scanpix
I PÅTALENEMDA: Dag-Eiliv Fagermos uttalelser etter Odds 3-1-tap mot Viking er tema i dagens møte i Påtalenemda. Foto: ScanpixVis mer

- Edvartsen dyttet spillere og truet med å rapportere dem

Dag Eiliv Fagermo kommer med nye anklager mot dommer Svein-Erik Edvartsen. I dag er saken oppe i Påtalenemda i NFF.

||| (Dagbladet): Dag-Eiliv Fagermo er fortsatt oppgitt over dommer Svein-Erik Edvartsens opptreden og dømming i kampen mellom Odd og Viking søndag. Odd tapte forøvrig kampen 3-1.

I går kom han med nye anklager om Edvartsens oppførsel.

- Han truer med å rapportere spillerne og dytter også til to av våre spillere. Under kampen var han opptatt av å være midtpunktet og ikke en usynlig kampleder. Dette hører ikke hjemme på en fotballbane, sier Fagermo til Fotballxtra.

Sak i påtalenemda Rett etter kampslutt gikk Odd-treneren ut på banen og klaget på dømmingen til Edvartsen, som på sin side inviterte ham inn i garderoben for å snakke ut. Fagermo tok ikke imot tilbudet og svarte at han heller skulle slakte ham i media.

Dette gjorde han også, blant annet kritiserte Fagermo dommer Edvartsen for situasjonen i forkant av Vikings 2-0-mål. Edvartsen sa etter kampen til VG at det er hans beste avgjørelse i år.

I dag er Odd-trenerens kritikk av dommer Edvartsen tema i Påtalenemdas møte, dette bekrefter Påtalenemdas leder Egil Berglund til Dagbladet. Hvis Påtalenemda mener Fagermos uttalelser er straffbare, sender de saken videre til Doms- og sanksjonsutvalget.

- Jeg har respekt for at spillere eller trenere er uenige i dommeravgjørelser. Men vi er blitt enige om at det er best å ta kritikken i rolige former og la pulsen synke før man uttaler seg. Det er ingen god utvikling når dommeren inviterer en trener inn i garderoben, og så velger treneren i stedet å ta den debatten ute på arenaen og i media, sier dommersjef Rune Pedersen til Dagbladet.

- Misforståelse Fagermos kritiserte også Edvartsen for Jone Samuelsens gule kort, der han sklir inn og treffer ballen. Fagermo mener det ikke er kort siden Samuelsen treffer ballen.

- Dette er en utbredt misforståelse blant spillere og trenere, selv om en spiller takler og teffer ballen kan det likefullt være farefullt spill. Det finnes utallige eksempler på at det ikke er kontakt mellom spillerne fordi spilleren med ballen hopper unna.

- Hvorfor gjør han det? Jo, fordi han er redd for å bli skadd. Det kan fortsatt være farefullt spill selv om det ikke er kontakt, det er måten man går inn på med fart og kraft som er farefullt, sier dommersjef Pedersen.

- Lar oss ikke presse Svein-Erik Edvartsen ønsker ikke å uttale seg om kampen siden den nå er til behandling i påtalenemda. Fagermo ønsker heller ikke å gi ytterligere kommentarer enn det han ga i går.

Fagermo ønsket etter kampsplutt at Pedersen skulle se på kampen og vurdere om Edvartsen er en egnet kampleder i Tippeligaen.

- Vi vurderer dommerne helt uavhengig av hva Fagermo mener. NFF og Dommerkomiteen bestemmer hvem som skal dømme kamper - og vi lar oss selvsagt ikke presse.