Edvartsen legger seg flat etter ordkrigen med LSK: - Jeg burde aldri ha sagt det jeg sa i «kampens hete»

Svein-Erik Edvartsen angrer på uttalelsene etter Lillestrøm-kampen. 

I FOKUS: Dommer Svein-Erik Edvartsen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen stadion.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
I FOKUS: Dommer Svein-Erik Edvartsen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Sogndal på Åråsen stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I søndagens Tippeliga-oppgjør mellom Lillestrøm og Sogndal havnet dommer Svein-Erik Edvartsen i fokus.

I kampen ble Frode Kippe utvist, men Lillestrøm mente dommeren hadde sendt feil spiller av banen. Dermed oppsto en heftig ordkrig etter kampslutt.

I møtet med pressen kom Edvartsen med karakteristikker av Lillestrøm og flere av spillerne.

Den rutinerte dommeren uttalte blant annet at «spillerne er uærlige» og «kynismen lever på Åråsen». Han kalte også forsvarerne deres for «treige».

Nå legger dommeren seg flat.

- Lillestrøm har selvsagt sin fulle rett til å legge inn protest, og jeg burde aldri ha sagt det jeg sa i «kampens hete» etter kampslutt. Som dommer skal jeg uttale meg om egne prestasjoner på banen. Jeg vil derfor beklage mine uttalelser overfor LSK, sier Svein-Erik Edvartsen til fotball.no.

Får refs av dommersjefen

Tidligere mandag meldte Dagbladet at Lillestrøm hadde klaget inn dommeren og den kontroversielle avgjørelsen til NFF.

- Først og fremst vil jeg si at vi er enig i at det er straffe og rødt kort. Men det er feil person som blir utvist. Men vi som klubb er også uenig i de uttalelsene han kommer med. Vi kommer samtidig til å påpeke overfor NFF at en dommer i Tippeligaen og en ansatt i NFF sier at vi er uærlige, kyniske og prøver å lure dommerne, sier Robert Lauritsen, daglig leder i Lillestrøm, til Dagbladet.

I pressemeldingen fra forbundet kommer det frem at dommersjef Terje Hauge hadde en samtale med Edvartsen i dag, og at Hauge er tydelig på at dommeren gikk for langt.

DOMMERSJEF: Terje Hauge mener Svei-Erik Edvartsen gikk over streken. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DOMMERSJEF: Terje Hauge mener Svei-Erik Edvartsen gikk over streken. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Svein-Erik sine uttalelser er ikke innenfor våre retningslinjer, og det er beklagelig. Våre dommere skal kun snakke om egne prestasjoner under kamp, ikke klubb, spillere og eventuelle protester. Vi har snakket sammen i dag, og jeg har vært tydelig på dette overfor Svein-Erik, sier dommersjef Terje Hauge.

- Beklager ordbruken

Edvartsen er til daglig seksjonsleder for samfunnsansvar i Norges Fotballforbund.

I den samme pressemeldingen tar konstituert generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, avstand fra «denne type ordbruk». Han sier at de skal følge dette opp med Edvartsen i tiden som kommer.

- Vi mener det er en styrke at vi har en toppdommer som til daglig jobber med å fremme Fair play. Men det fordrer selvfølgelig at man klarer å skille rollen som toppdommer og det å være seksjonsleder for samfunnsansvar bedre enn i går. Vi skal gå opp disse linjene på nytt, og jeg er føler meg trygg på at vi skal unngå lignende situasjoner for fremtiden. Jeg vil sterkt beklage ordbruken overfor LSK, sier Arstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer