Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Edvartsen og Hauge ble ikke enige i dagens dommermøte: - Nå går jeg på konsert

Dommerkonflikten fortsetter.

FÅR FORTSATT IKKE DØMME: Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge har fortsatt ikke løst konflikten de har gående. <br>Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
FÅR FORTSATT IKKE DØMME: Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge har fortsatt ikke løst konflikten de har gående.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er en måned siden den betente dommerkonflikten på Ullevaal Stadion blusset opp.

En av Norges mest profilerte dommere, Svein-Erik Edvartsen, ble vraket fra første serierunde i Eliteserien på grunn av intern uenighet mellom ham og dommersjef Terje Hauge.

For tre uker siden hadde de to et oppvaskmøte der de kom med en felles uttalelse om at konflikten var lagt til side og at de så framover. Møtet kom i stand dagen etter at NFFs nye generalsekretær, Pål Bjerketvedt, hadde krevd en løsning i løpet av ett døgn.

- Nå ser vi fremover, samtidig som vi har en klar felles forståelse for hverandres roller og ansvarsområder fremover. Edvartsen er en av våre fremste dommere, han som alle andre må forholde seg til felles regler og retningslinjer, sa dommersjef Terje Hauge.

- Vi hadde en ryddig og konstruktiv samtale, og jeg er innforstått med de forventninger som stilles som meg som toppdommer. Setter pris på at vi internt har takhøyde for å kunne være uenige. Nå ser jeg frem til å ha fullt fokus på dømmingen igjen, og jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen, var Svein-Erik Edvartsens ord.

Fortsatt uløst

Men konflikten pågikk fortsatt, Edvartsen har fortsatt ikke dømt i Eliteserien i år, og i dag møttes de to på nytt.

Konflikten er fortsatt uløst.

- Vi hadde konstruktive samtaler i dag og fortsetter på mandag. Vi kom ikke i mål av tidsmessige årsaker, skriver Bjerketvedt i en sms til Dagbladet i dag.

- Kan du si noe om hva som gjenstår å snakke om på mandag?

-Det kan jeg ikke komme inn på, dessverre.

Går på konsert

Helgas femte eliteserierunde går altså uten Edvartsen på banen, og konflikten Bjerketvedt krevde løst for tre uker siden, står fortsatt i vranglås.

Edvartsen selv ville ikke si så mye om dagens møter overfor Dagbladet i dag.

- Nå reiser jeg på Karpe Diem-konsert i Spektrum og vi fortsette samtalene på mandag. Det er det jeg har å si nå før helgen, skriver Edvartsen i en sms.

Dommersjef Terje Hauge har ikke besvart Dagbladets henvendelser i kveld.