Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svein-Erik Edvartsen får ikke dømme:

Edvartsen vrakes fra den sjuende Eliteserie-runden

- Konflikten stikker dypere enn det ble lagt til grunn.

VRAKES: Svein-Erik Edvartsen får likevel ikke dømme i Eliteseriens sjuende runde.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VRAKES: Svein-Erik Edvartsen får likevel ikke dømme i Eliteseriens sjuende runde.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Svein Erik Edvartsen dømmer ikke den sjuende Eliteserie-runden. Det melder NFF i en pressemelding.

- Etter Dommerforeningens tilbakemelding i går, forstår NFF at konflikten mellom Edvartsen og medlemmene stikker dypere enn det NFF og Edvartsen la til grunn sist helg, skriver NFF.

Nå vil det videre jobbes for å finne en løsning i konflikten, men i mellomtiden har Edvartsen fått beskjed om at han inntil videre ikke kan settes opp som dommer.

Har vært i møter

Dommerprofilen ble vraket til den første Eliteserie-runden, og få dager før denne runden bekreftet NFF at de var i en konflikt med dommeren.

- Dette er noe som har oppstått inn mot seriestarten. Vi jobber daglig med å få gjenopprettet tilliten, sa Nils Fisketjønn i NFF.

En uke senere hadde Edvartsen og dommersjef Terje Hauge et oppvaskmøte, der de kom med en felles uttalelse om at konflikten var lagt til side, og at de så framover. Men i kulissene pågikk konflikten fortsatt, og Edvartsen har foreløpig ikke blitt satt opp som dommer i kamp.

23. april hevded Edvartsens advokat, John Christian Elden, at konflikten var løst, og at Edvartsen skulle dømme fra runde sju.

Men nå, et døgn før den sjette serierunden sparkes i gang, melder NFF altså at Edvartsen heller ikke blir å se i den sjuende runden.

Truer med å trekke seg

Dommersjef Terje Hauge skal ifølge NRK ha truet med å avslutte sitt arbeidsforhold i Norges Fotballforbund dersom NFF-toppene ikke lytter til Dommerforeningen i konflikten.

Ifølge kanalen mener Hauge at dommersjefen vil oppleve det som mistillit, dersom NFF ikke følger anbefalingen fra dommerne om å fjerne Edvartsen.

Hauge selv ønsket ikke å svare på henvendelsene fra NRK, og ba kanalen ta kontakt med konkurransedirektør Nils Fisketjønn.