Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Eeh.. Er ikke dette siden til Norges Skiforbund???

Plutselig ble den norske Facebook-siden svensk.

 SVENSK HYLLEST:  Plutselig var Facebook-siden til det norske skilandslaget endret seg til en svensk hyllest. Foto: Skjermdump Facebook.
SVENSK HYLLEST: Plutselig var Facebook-siden til det norske skilandslaget endret seg til en svensk hyllest. Foto: Skjermdump Facebook. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svenskene slo de norske jentene langt ned i skistøvlene på damestafetten i dag.

Sverige vant, mens Norge endte på en femteplass, mye på grunn av dårlige ski.

Sverige har ikke tatt gull på stafetten på 54 år, og Charlotte Kalla & co hylles i alle kanaler, og ledige spaltemetre i vårt naboland.

«Face-rape?» Men rett før kl. 15 så det ut til at våre naboer i øst også hadde tatt over langrennslandslagets Facebook- og Twitter-konto.

- Äntligen! Sveriges första relä guld i 54 år! Här flickornas grattis från den norska längdskidåkare Marit Bjoergen. Norrmannen kom på en femte. Idag är det fantastiskt att vara svenskt!, sto det plutselig på langrennslandslagets egen Facebook-side.

Vedlagt teksten lå et bilde av Marit Bjørgen på vei til å Charlotte Kalla en klem - fra etter målgang på stafetten.

 REAGERTE:  Denne svenske teksten fikk mange av de over 70 000 som følger langrennslandslaget på Facebook til å reagere. Foto: Skjermdump Facebook
REAGERTE: Denne svenske teksten fikk mange av de over 70 000 som følger langrennslandslaget på Facebook til å reagere. Foto: Skjermdump Facebook Vis mer

Men også forsidebildet hadde forandret seg. Der var det plutselig bilde av Charlotte Kalla i spurten, og profilbildet var byttet ut med et av det svenske kongeparet.

Det fikk flere av de over 70 000 menneskene som følger Facebook-siden til å lure på om skilandslaget var utsatt for en såkalt «Face-rape» - at noen tar over kontrollen på siden, og skriver nøyaktig hva de vil.

- Ehhhh.. Face-ala-rape ell???, skrev en følger.

- Eeh.. Er ikke dette siden til Norges skiforbund???, skrev en annen, som tydelig var overrasket over hvor svensk den norske siden plutselig var blitt.

Hyllest til svenskene Men for de som trodde det var en «Face-rape», viser det seg at det hele er ment som en ren hyllest til de svenske stafettdamene.

- Det er de som er ansvarlige for Facebook-sida hos oss som har gjort det, så det er ikke snakk om noen hacking, sier kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, Espen Graff, til Dagbladet.

Han forteller at de som styrer Facebook-sida for skilandslaget ofte har et glimt i øyet, og at de virkelig ønsket å hylle Charlotte Kalla & co.

- Jeg håper og tror at folk skjønner at dette er en hyllest til en historisk god svensk laginnsats, sier Graff til Dagbladet.

- Vi synes det er riktig å hylle svenskene, selv om det ikke gikk bra med de norske jentene, sier kommunikasjonssjefen, og legger til at gutta som styrer Facebook-siden gleder seg til det kommer bilder av de svenske jentene med gullet rundt halsen - for da skal siden oppdateres på nytt.

Hele Norges coronakart