Effektiv gjensynsglede

VIBORG (Dagbladet): Norge- Romania 27- 26. Kjersti Grini, Susann Goksør Bjerkrheim og Sahra Hausmann skilte (klubb)lag for halvannet år siden. I går profitterte landslaget på gjensynsgleden hos de tidligere BSK-jentene.

- Dette er helt topp. Vi har i mer enn ett år vært på hvert vårt lag.

- Men det skal bare en landslagstrening til, så er vi i gang igjen, sier Kjersti Grini, som har Tertnes og Haukelandshallen som hjemmebane nå.

Susann Goksør Bjerkrheim er i Nordstrand, mens Sahra Hausmann ble i Bækkelaget.

I går var de tre for første gang på lenge de tre på banen i en kamp. Og for en flying start det ble for Norge:

Etter åtte minutter ledet laget 5- 2. Alle fem scoringer regissert og satt inn av trioen. Kjersti scoret tre, Sahra to og Susann sto bak med innspill.

Sitter godt

Litt seinere kom kampens flotteste scoring, da Sahra nærmest i blinde frispilte Kjersti.

- Det sitter godt fortsatt, at vi har spilt så mange år sammen, mener Kjersti.

Hun ble for andre kamp på rad norsk toppscorer i Metal Cupen, med 11 spillemål. Og gledet seg også mye på Susanns vegne:

- Susann er veldig god igjen, og hun må bare fortsette sånt som hun har prøvd nå. Konsentrere seg mye mer om seg selv, og ikke så voldsomt om laget som før, mener Kjersti.

Tålmodig Marit

Landslagstrener Marit Breivik brukte Mette Davidsen mye i 2. omgang, på bekostning av Susann. Da skrumpet den klare norske ledelsen (20- 12) etter hvert inn. Men Marit handlet helt bevisst:

- Mette har problemer med å komme i gang, og trenger spilletid. Min jobb som landslagstrener er også å være tålmodig med spillere jeg vet kan mye, forklarer Marit Breivik.