Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Effektive Kristiansund ble for mye for Lillestrøm

Flamur Kastrati var involvert i det meste da Kristiansund slo Lillestrøm 5-2 på eget kunstgress.

YDMYKET: Lillestrøm fikk det veldig tøft da de tik turen til Nordmøre for å møte Kristiansund. Video: Fotball Media Vis mer

- Det er herlig å score fem mål, og vi hadde trykk i boksen i dag. Jeg synes vi var det klart beste laget, og det er dårlig at vi slapp Lillestrøm inn i kampen, sa en storfornøyd KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport ved kampslutt.

Kristiansund tok kontroll på kampen fra start, og allerede etter seks minutter lå ballen i nettet bak Lillestrøm-keeper Marko Maric. Christoffer Aasbak serverte Liridon Kalludra på strålende vis, og foran mål var svensken ikke noe dårligere enn sin servitør. Han kom seg foran eliteseriedebutanten i Lillestrøm-forsvaret, 18 år gamle Philip Slørdahl, og stormet ballen i mål til en tidlig 1-0-ledelse.

Kristiansund fortsatte å kjøre på, og et effektivt hjemmelag kunne juble for 2-0 etter 24 minutter. Et frispark gikk gjennom hele feltet og endte hos Flamur Kastrati, som bare skulle styre ballen i mål fra bakerste stolpe. Men avslutningen endte i stedet som et innlegg, som Christophe Psyché til slutt fikk ekspedert i mål.

Markeringsglipper

Det skulle bli verre for de kanarigule. LSK-forsvaret glapp i markeringene, og Bendik Bye kunne enkelt sette inn 3-0 da Kastrati igjen var servitør. Da var kampen bare 35 minutter gammel.

- Vi leverte festfotball i dag. Førsteomgangen var steinbra og noe av det beste vi har levert i år, sa Torgil Gjertsen til Eurosport.

Og omgangen hadde enda flere mål å by på. Denne gangen var det Kristiansunds tur til å telle feil i forsvar. Aleksander Melgalvis fikk stå alene bakerst i feltet, der han rakk å ta ned ballen før han klemte til med en lekker redusering.

Kastrati på farten igjen

Samme Melgalvis var nær ved å sette inn sin annen scoring for kvelden tidlig i 2. omgang, men på volley traff han ikke like godt som han gjorde før pause.

I stedet var det Kristiansund som økte til 4-1. Kastrati avsluttet fra spiss vinkel innenfor Lillestrøms sekstenmeter. Skuddet, som i utgangspunktet ikke så farlig ut, gikk via en gul forsvarer og i en bue over en utspilt Maric.

I kampens 73. minutt fikk LSK-innbytter Ebiye Moses stå helt alene i feltet og heade inn lagets annen redusering, da det igjen var tellefeil hos Kristiansund.

Selv om Lillestrøm kom mer og mer med i kampen og trykket til mot slutten, klarte Kristiansund å sikre en tremålsseier etter at Psyché satte punktum rett før slutt.

- Vi slipper inn mål på alt og er pinlige i egen boks. Det er der vi taper kampen, sa LSKs målscorer Melgalvis til Eurosport.

Michelsen forlenget før kampen

Kristiansund-trener Michelsen skrev torsdag under på en ny kontrakt med klubben, og KBK har nå sikret seg hans tjenester ut sesongen 2023.

- Jeg er helt sikker på at det ikke finnes en trener i verden som kunne fått de resultatene med KBK som det Christian har gjort, sa klubbens sportslige leder Kenneth A. Leren til klubbens hjemmeside.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling