Eliteserien runde 18

Effektive Leke James sendte Molde tilbake på topp

Femmålstriller på Extra Arena i Trondheim søndag. - Dette er en bonuskamp for oss. Vi skal gi dem kamp, sa målscorer Erik Tønne om møtet med serielederne.

<strong>TOMÅLSSCORER:</strong> Moldejubel etter 1-3 av Leke James (midten) under eliteseriekampen på Extra Arena i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TOMÅLSSCORER: Moldejubel etter 1-3 av Leke James (midten) under eliteseriekampen på Extra Arena i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Ranheim - Molde 2-3 (1-2)

Søndagens oppgjør mellom Ranheim og Molde var av den dramatiske typen. I begge omganger var det Molde som tok føringen, men Ranheim slo tilbake, og var nære å få med seg poeng mot topplaget.

- Vi blir ekstremt hardt straffa. Vi var der, og kjørte på for å få utlikning i sluttminuttene. Prestasjonen er bra, men vi møter et lag som har spillere med gode enkeltferdigheter, og slipper inn tre mål. Da er det kjørt, sier hovedtrener Svein Maalen til Eurosport etter kampen.

- Det er synd at vi får et mål imot såpass tidlig etter pausen. Det er bittert, jeg syns vi fortjente ett poeng her i dag, sier Erik Tønne.

Går for toppscorertittelen

Hovedtrener Erling Moe var kjempefornøyd med tre poeng.

- Disse kampene er gode for oss. Vi blir kjørt hardt i perioder, men står distansen ut. Vi er godt fornøyde med tre poeng på bortebane i dag, sier han.

Han legger til at spillerne var ganske slitne etter det tette kampprogrammet, med deltakelse både i Eliteserien og i Europa League.

- Vi har lyst å være med på begge arenaene, og da blir det slik. I dag viser vi at vi har enkeltindivid som avgjør ting, sier Moe.

Tomålsscorer Leke James bekrefter at det var tungt, men at det er deilig å endelig komme i scoringsform. James har nå scoret ni mål, ett mål mindre enn lagkamerat Ohi Omoijuanfo. Han forteller at han går for toppscorertittelen i klubben.

- Det var en tøff kamp og veldig tunge bein, men vi klarte å komme oss gjennom det. Alle spisser ønsker å ta den tittelen, inkludert meg. Jeg er fornøyd med å endelig ha funnet målformen, sier han etter kampen.

Pangstart

Ohi og Wolff Eikrem, som har scoret flere mål enn hele Ranheim i år, startet på benken, men superspissen Leke James sikret likevel at Molde startet komfortabelt kampen med scoring allerede i det sjuende minutt.

Venstrekant Mathis Bolly utfordret på siden før han sendte innlegget inn i boks. Ballen havnet til slutt hos James som headet ballen enkelt i mål.

Ikke en perfekt start for Ranheim, men hjemmelaget ga seg ikke og presset fram en utlikning i det 28. minutt. Først er det Michael Karlsen som prøvde seg på en avslutning. Keeper Craninx reddet, men skuddet var hardt og han måtte gi retur. Erik Tønne gjorde ingen feil fra venstre side og banket ballen i mål.

Etter utlikningen fortsatte Ranheim trykket framover, men Molde var tålmodige og grep kontringen da Blakstad mistet ballen høyt i banen. Bolly mottok ballen ute på venstreside, der han igjen utfordret før han sentret den videre til Ellingsen. Sistnevnte var kald og satte ballen enkelt ved stolperota i nærmeste hjørne.

- Sliter

Unggutten fra Elverum var fornøyd med hvordan laget framstilte seg i første omgang.

- Vi har scoret på de sjansene vi har hatt og kommer godt framover med James og Bolly der. Fornøyd med det, oppsummerer Ellingsen til Eurosport i pausen.

Likevel har bortelaget blitt straffet med å være for slappe i det defensive presset.

- Vi sliter litt. Vi klarer ikke stå høyt på dem og blir spilt gjennom da vi er lave, sier Ellingsen.

Ranheims målscorer, Erik Tønne, er enig.

- Molde er ikke i nærheten å matche oss da vi tar over ballen. Likevel er vi ikke smarte nok da vi får brudd på midten. Vi tømmer oss og blir straffet mot et godt lag som dem. Vi må bli mer rutinerte i de situasjonene der, sier Tønne og legger til:

- Vi må bare fortsette. Dette er en bonuskamp for oss, vi har ingenting å tape. Vi går for tre poeng og skal gi dem kamp også i andre omgang, oppsummerte han.

Hovedtrener Erling Moe var ikke særlig fornøyd med laget i første omgang.

- Veldig fornøyd er å overdrive. Det går for seint og vi bruker for mange touch på ballen. Vi må bli mer framoverretta når vi har ballen, sier Moe i pausen.

Svein Maalen er fast bestemt på at laget må skape flere angrep som vi så på 1-1-scoringa.

- Vi gjør en ordentlig jobb i førsteomgang, men vi har to mål i sekken. Det er for billige mål vi slipper inn. Vi mister ballen for lett og jobber for dårlig i boksen. Nå må vi gå ut der og score mål. Jeg vil se flere angrep som på målet der, sier han.

Artikkelen fortsetter etter videoen.

FOLKETOMT: Ikke siden 2003 har færre møtt opp til kamp i Eliteserien enn gjorde i fjor. I Molde prøver de å snu trenden. Et prosjekt som ifølge Tornekrattet gjøres vanskelig av TV-skjermen og press på ungdommen. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

Effektive

Uheldigvis for Maalen og co. var det Molde som startet andre omgang med å score flere mål.

Leke James startet omgangen på samme måte som den første. Bare minutter etter at dommeren blåste i gang, fosset Knudtzon i angrep, før han serverte Leke James alene ved straffefeltet. James hadde god tid og valgte derfor å dundre ballen via keeper Barli og opp i krysset. Praktscoring fra superspissen!

Det måtte et bytte til for at Ranheim skulle slå tilbake. Om Ola Solbakken ble inspirert av James' effektivitet, vites ikke, men unggutten brukte bare sekunder på banen før han stanget inn 2-3 til hjemmelaget.

Erik Tønne slo innlegget som Solbakken forlenget inn i nota.

To minutter seinere fikk seerne nesten reprise på 2-3-scoringa. Ola Solbakken var igjen frampå med hodet, men ballen havnet rett utenfor denne gangen.

Europa League-playoff

Ranheim var nære, men klarte ikke å sikre seg poeng fra søndagens kamp. Molde fortsetter dermed den gode formen og tar tilbake førsteplassen fra Bodø/Glimt enn så lenge.

Torsdag kvalifiserte moldenserne seg også til Europa League-play off etter en dramatisk kamp mot greske Aris Thessaloniki. Molde ledet 3-0 før returoppgjøret, men grekerne slo tilbake og scoret tre mål på hjemmebane. Mål i ekstraomgangene bidro til at Molde vant til slutt 4-3 sammenlagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer