Effektive RBK feide Sogndal av banen

Nå er trønderne ni poeng foran Molde.

(Dagbladet): Sogndal - Rosenborg 0-4 (0-3)

Rosenborg står med tre strake seire og 9-0 i målforskjell på de tre første kampene i årets Tippeliga. Det er ni poeng mer enn hva fjorårets seriemester Molde har, som for øyeblikket er i den andre enden av tabellen. Og det skal bli en vanskelig jobb for Molde å hente inn de poengene, for årets RBK-utgave ser meget sterk ut.

Tidlig i den andre omgangen fikk vi sett hvordan kampbildet i den andre omgangen ville utarte seg da RBK var nære scoring etter en god kontring. Kvarteret før slutt var det nettopp en kontring som førte til kveldens siste scoring på Fosshaugane.

Tobias Mikkelsen fikk et hav av tid midt i banen, og ventet bare til Tarik Elyounoussi hadde løpt seg fri på sin høyrekant. Pasningen var presis, og angriperen hadde små problemer med å overliste sisteskansen til Sogndal. En verdig avslutning på en effektivt Rosenborg-dag.

Per Joar Hansen har dermed fått en drømmestart som hovedtrener i Rosenborg.

To mål på ett minutt Rosenborg slet lenge med å skape sjanser på Fosshaugene i det som var en rolig forestilling den første halvtimen. Men da trønderne først yppet seg foran målet til Sogndal-keeper Erik Dahlin, var spillerne ekstremt effektive. Først etter en halvtime skapte bortelaget en god mulighet, og den ble tellende.

Per-Egil Flo rotet det til i eget forsvar da han tok en piruett etter å ha blitt presset med ballen i beina. Han endte opp med å miste ballen som endte hos Jonas Svensson som sendte den på tvers i boksen. Der dukker Tobias Mikkelsen opp og banket ballen i nettet. Etter scoringen hadde RBK full kontroll, og laget skulle få flere scoringer før pause.

I det 45. minuttet forsøkte Tarik Elyounoussi seg på et skudd fra distanse som gikk via et Sogndal-bein. Ballen gikk rett opp i lufta, og Erik Dahlin stormet ut for å bokse ballen unna. Det oppfattet Nickie Bille Nielsen som kom først på ballen og stanget den i mål.

Like etterpå lot Sogndal bortelaget komme for lett til en ny mulighet, og igjen var det Tarik som skapte muligheten. Skuddet gikk i tverrliggeren for Jonas Svensson enkelt kunne sette returen i målet.

- Det er alt for enkle feil vi gjør. Vi er godt med i den første halvtimen, men så svikter vi, sa Per-Egil Flo til TV 2 i pausen.