Effektive Start vant på Notodden

Slet seg til seier uten Strømstad.

Serietoer Start slet seg til 3-2-seier i toppmøtet borte mot Notodden. Hjemmelaget hadde ikke tapt på ti kamper.

Spillemessig var det ikke mye som tydet på at de ville gjøre det søndag heller. Notodden styrte det meste av spillet, men Start var ekstremt giftige foran mål.

Allerede etter åtte minutter viste Espen Olsen klasse da han ordnet 1-0 alene med Nuno Marquez i Notodden-buret. Etter en halvtime var Olsen frampå igjen og doblet ledelsen etter en corner.
Sluttspurt 

Da Morten Hæstad satte inn 3-0 kort tid etter så kampen ut til å være avgjort. Til tross for hjemmedominans ledet Start komfortabelt til pause. Også etter hvilen slet Notodden med å få nettkjenning. Iallfall i 38 minutter.

For åtte minutter før full tid startet Håvard Kleven Notoddens sluttspurt. Kleven reduserte med et vakkert skudd. To minutter senere headet Christer Fjellstad inn nok en redusering.

Men utligningen kom aldri. Dermed er Start bare tre poeng bak Odd Grenland som leder 1. divisjon. Notodden er på femteplass med ett poeng til kvalikplass.
Nytt Alta-tap 

Løv-Ham åpnet sesongen forrykende, for så å få en formsvikt - mye på grunn av skader. Søndag tok Bergen-klubben en fin 3-1-seier borte mot Alta. Alle målene kom i annen omgang.

Løv-Ham er nummer åtte med tre poeng til kvalikplass, mens Alta er på sisteplass. Finnmarkingene har tapt 11 av 13 seriekamper så langt.

MATCHVINNER: Morten Hæstad scoret det avgjørende 0-3 målet for Start. Bildet er fra en tippeligakamp mot AaFK i fjor. Foto: Jeff Gilbert/Scanpix
MATCHVINNER: Morten Hæstad scoret det avgjørende 0-3 målet for Start. Bildet er fra en tippeligakamp mot AaFK i fjor. Foto: Jeff Gilbert/Scanpix Vis mer

Hønefoss befestet sin posisjon som serietreer med en forrykende 4-0-seier hjemme mot Kongsvinger, mens Nybergsund-Trysil og Sarpsborg Sparta delte poengene med 2-2.

Sandefjord gikk på sitt første serietap under Patrick Walker da det ble 0-1 hjemme mot skaderammede Haugesund. Nederlaget var vestfoldingenes første på eget gress denne sesongen, mens Haugesund tok sin første seier på bortebane.

Sandnes Ulf og Bryne spilte 1-1, mens Sogndal slo Hødd 3-1 på hjemmebane.

(NTB)

Effektive Start vant på Notodden