Effektive TIL tusen

Tromsø hadde èn målsjanse på Ullevaal. Og scoret. Det jubler Rosenborg for.

Vålerenga - Tromsø minutt for minutt(Dagbladet.no): (Vålerenga - Tromsø 1-1) For Vålerenga gjorde som de har gjort så mange ganger før denne sesongen: De sløste med sjansene. Freddy Dos Santos utligning på straffe var derfor mager trøst for Kjetil Rekdal etter kampen.

- Vi skulle klart å vinne denne kampen her, sier Rekdal til Canal + etter kampen.

For med et tosifret kvalifiserte målsjanser var det bare udyktighet som drepte spenningen i Tippeligaen. Nå leder Rosenborg med fire poeng på Vålerenga, fem på Tromsø, og dermed er trønderne så til de grader herrer i eget hus fire runder før slutt.

- Matchballen har vært i Trondheim hele tiden, den, sier Rekdal.

- Rosenborg hadde hatt kontroll også med to poeng. Det har jeg sagt hele tiden. Nå har de fire poeng, og har full kontroll, sier han til NTB.

Effektive Tromsø

Det Vålerenga-sjefen var misfornøyd med, i tillegg til sjansesløsinga, var at hjemmelaget sov fra start. For andre kamp på rad. Forrige runde var det Molde som tok ledelsen. I dag var det Tromsø.

På deres eneste sjanse i løpet av nitti minutter i Oslo.

Karim Essediri sendte Tom Henning Hovi opp i pølsebua, la hardt inn mot bakre stolpe, og der dukket Lars Iver Strand opp. Alene, og med all verdens tid til å stilne de over 23 000 på tribunen. Da skrev vi åtte minutter på klokka.

Etter det handlet det om Vålerenga. Selv om det tok en halvtime før de evnet å lage målsjanser.

Uheldige

Men da de først kom var de av det store slaget. Ardian Gashi kommer nok til å minnes sjansen han sløste bort etter 32 minutter. Helt alene med Borch i Tromsøs mål, sleivtouchet han ballen inn i armene hans. Fra sju meter.

Og da Steffen Iversen headet en corner mot mål, og Bjørn Johansen handset, var Tromsø mer enn litt heldige som forsatt ledet.

Stolpe - og ut

Vålerenga-presset fortsatte i hele andre omgang. Thomas Holm satt et skudd i stolpen. Morten Berre misset på en gedigen dobbeltsjanse, og Per egil Swift var alene med keeper.

Før Steinar Nilsen var uheldig og felte Jørgen Jalland i feltet. Freddy Dos Santos gjorde som han har gjort hver gang i år - han satt den i mål.

Tromsø var uvenlig tamme i kveld. TIL-trener Per Mathias Høgmo forklarte det på følgende måte med alt kaoset rundt Steinar Nilsens tur til hovedstaden. Likevel var han opptatt av å gi sine spillere ros for måten de sto fram i kampen på.

Og hadde Ole Martin Årst satt halvsjansen han fikk tre minutter på overtid kunne Tromsø ranet med seg alle tre poengene.

I stedet sitter det seiersvante trøndere og gnir seg i henda. Det er status quo i norsk fotball.

LIKE LANGT: To av kampens beste spillere, Ardian Gashi og Patrice Bernier, kjempet det de kunne. Til slutt delte de poengene broderlig mellom seg. Uten at noen er spesielt fornøyde med det.