KONTROLL: Bob Bradleys Stabæk fikk seg et par skremmeskudd fra KFUM, men hadde alt i alt få problemer med å slå 2. divisjonslaget KFUM i kveld. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
KONTROLL: Bob Bradleys Stabæk fikk seg et par skremmeskudd fra KFUM, men hadde alt i alt få problemer med å slå 2. divisjonslaget KFUM i kveld. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Effektiviteten reddet Bob Bradleys Stabæk

Mot KFUM.

• KFUM OSLO — STABÆK 1-3 (0-2):

(Dagbladet): Selv om Bob Bradleys Stabæk har startet over all forventning i Tippeligaen - og i skrivende stund ligger helt oppe på 2. plass - var det ingen enkel cupoppgave de hadde på Ekebergsletta i Oslo i kveld.

KFUM er nemlig hovedstadens nest beste lag akkurat nå, ettersom laget topper 2. divisjonsavdeling, avdeling 1, etter tre strake seirer og småpene 10-0 i målforskjell.

Det hjalp imidlertid lite i kveld. KFUM var tidvis fullt på høyt med de besøkende fra Tippeligaen rent spillemessig og skapte like mye foran mål, men effektiviteten ble helt avgjørende.

KFUM startet best Innledningsvis var det helt jevnspilt i vinden på Ekeberg. Stabæks Luc Kassi kom til kampens første avslutning etter fint veggspill med Giorgi Gorozia, men KFUM-keeper Oran Simsek hadde få problemer med å holde skuddet.

Tidligere Stabæk-spiller Stian Sortevik kom til den første avslutningen for «Kåffa», men forsøket på å curle ballen i lengste med venstrebeinet, gikk høyt over Stabæk-kassa.

Den første målsjansen kom etter 20 minutters spill, og det burde ha stått 1-0 til 2. divisjonslaget. Stian Sortevik slo nemlig en herlig stikker gjennom til Sindre Ek, som plutselig befant seg helt alene med Mande Seyouba.

Stabæks gode sisteskanse var imidlertid raskt ute, og reddet avslutningen med en glimrende benparade.

Diomande-scoring Noen få minutter seinere gikk det som det gjerne gjør når underdogen har yppet seg: Favoritten fester grepet.

Etter en snau halvtime på KFUM Arena sendte nemlig en umarkert Adama Diomande bæringene i ledelsen etter at Gorozia slo et frispark i lav høyde inn fra høyresiden.

Like etter fikk imidlertid hjemmelaget strålende sjanse til å utlikne. Tidligere Stabæk-spiller Torstein Andersen Aase ble spilt alene gjennom, men Seyouba fikk en hånd på avslutningen fra noe spiss vinkel.

Etter 33 minutter viste Stabæk nok en gang at divisjonsforskjell ofte handler om evnen til å omsette egne sjanser, og muligheten kom nærmest ut av ingenting.

KFUM var plutselig i ubalanse, og Diomande hadde tid og rom til å slå inn fra høyre, og i feltet kastet Eivind Sæther seg fram for å klarere, men KFUM-kapteinen var uheldig, og la isteden kula til rette på et sølvfat for Gorozia, som kunne styre den i åpent nett fra kloss hold.

Beholdt humøret Like etter kom bæringene til nok en god mulighet, men denne gangen reddet KFUM-keeper Oran Simsek.

Hjemmefansen gjorde sitt beste for å få synge KFUM tilbake i kampen — og dro til med «Seier?n er vår» rett etter hvilen, men det hjalp lite mot overmakten.

3-0-målet kom nemlig bare fem minutter ut i 2. omgang.  «Kåffa» ropte på frispark på egen venstreside, men plutselig var Stabæks Daniel Granli alene med keeper Simsek. Sisteskansen stoppet det første avslutningsforsøket, men Granli kunne enkelt trille returen i mål.

KFUM hang stort sett med i spillet sentralt på midtbanen, men klarte sjelden å gi Stabæk trøbbel når bæringene var i ubalanse.

Etter en drøy time klarte de imidlertid nettopp det, da Sindre Ek kunne bruke hele venstresiden som motorvei. KFUM-vingen skar inn fra kanten, men istedenfor å legge ut til en lagkamerat i bedre posisjon, valgte han å skyte. Avslutningen fra spiss vinkel strøk Seyoubias lengste stolpe.

Hjemmejubel Ti minutter før slutt kom endelig scoringen de aller fleste av de 934 tilskuerne håpet på, og det lå to svært gode prestasjoner bak.

Dennis Obeng slo nemlig en herlig stikker mellom Stabæks venstreback og stopper. Der kom Erlend Skaga i stort fart. KFUM-spilleren utfordret, før han la inn foran mål, og der hadde Obeng få problemer med å styre inn reduseringen for 2. divisjonslaget.

Noen få minutter seinere fikk samme mann en gyllen sjanse til å utlikne, men da Obeng bare skulle styre kula i nettet, bommet han totalt og sendte den til side for mål.

Det ble også KFUMs siste mulighet til å fornye håpet om å detonere en cupbombe. Kampen endte dermed med 3-1-seier til Stabæk.