Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Effektivt Benfica tok første stikk mot Dortmund

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benfica og Kostas Mitroglou utnyttet hjemmebanefordelen og vant 1-0 over Borussia Dortmund i første kamp av mesterligaens åttedelsfinale.

Benfica viste seg best og scoret på sin eneste avslutning på mål i kampen. Borussia Dortmund derimot bommet på alle sine seks.

Ingen av lagene klarte å score før pause. Tyskerne var friske, men klarte ikke å utnytte sjansene de skapte, til tross for det spillemessige overtaket.

Like etter sidebyttet kom kveldens eneste scoring. På en Benfica-corner ble ballen headet ned i feltet og Kostas Mitroglou fikk to muligheter. På den andre fikk han pirket ballen i mål. Det var grekerens 13. scoring på 13 kamper.

Ljubomir Fejsa var uheldig og handset inne i eget felt, og Dortmund fikk en stor mulighet til å få med seg et viktig bortemål. Pierre-Emerick Aubameyang skjøt derimot straffen svakt rett på Ederson Morales i Benfica-målet.

Tyskerne fortsatte å dominere etter straffemissen, og var svært nær en fortjent utligning. Et Eric Durm-skudd gikk via Raúl Jiménez, men Ederson reddet med en mesterlig refleksredning.

Den vonde perioden fortsetter for Dortmund, som ikke har vært i form denne sesongen.

Returkampen i Dortmund går på den internasjonale kvinnedagen onsdag 8. mars.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!