Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Effektivt Haugesund ydmyket Molde

Klatret bort fra nedrykksplass etter 5-0 over Solskjærs elever.

HAUGESUND  20110529.
Eliteserien fotball, Haugesund - Molde. Haugesundspilerne jubler etter 1-0 scoringen. Eliteseriekampen mellom Haugesund og Molde p Haugesund Stadion sØndag.
Foto: Jan KÂre Ness / Scanpix
HAUGESUND 20110529. Eliteserien fotball, Haugesund - Molde. Haugesundspilerne jubler etter 1-0 scoringen. Eliteseriekampen mellom Haugesund og Molde p Haugesund Stadion sØndag. Foto: Jan KÂre Ness / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): FK Haugesund - Molde 5-0.

Moldes midtbanemann Magnus Wolff Eikrem mente i Romsdals Budstikke at det ikke var noe som tilsa at Molde ikke skulle ta medalje i årets Tippeliga.

Det var riktignok før romsdalinger med medaljeambisjoner gjestet Haugesund søndag ettermiddag. For det var et effektivt hjemmelag som så mest ut som et topplag i ugjestmilde værforhold.

Haugesund omsatte omtrent alt av skapte målsjanser i scoring. Etter å ha gått i garderoben med 3-0 halvveis, kom det to nye etter hvilen, og dermed endte det med en imponerende sterk 5-0 seier til Haugesund.

- Vi møtte et aggressivt og godt Haugesund-lag og klarte ikke å stå imot. De tre scoringene de fikk i første omgang var «for lette». Men vi kommer til å reise oss. Det har vi gjort før, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, ifølge NTB.

Fant seg selv igjen Med tre poeng klatret Jostein Grindhaugs menn over nedrykksstreken, og holdt samtidig buret rent for første gang på eget gress i år.

- Dette var ikke noen 5-0-kamp, men flott uansett med tre poeng. Vi har slitt med skader i det siste, og jeg er glad det er to uker til neste kamp, sier Grindhaug.

Tomålsscorer Thomas Sørum har tro på at dagens kamp var et vendepunkt.

- Jeg håper vi har funnet oss selv igjen, sier Sørum til TV 2 Sporten.

Alexander Søderlund sendte vertene i en tidlig ledelse da han møtte en cross fra Nikola Djurdjic på første stolpe. Et drøyt kvarter senere tegnet Pape Pate Diouf seg i målprotokollen da han styrte en corner i nettet. Dessverre for Molde, fant spissen sitt eget nett.

Sørum var våkent frampå da spissmakker Djurdjic ofret liv og helse i duell med Espen Bugge Pettersen og Vegard Forren da han la på til 3-0, og økte på til 4-0 med et smart bakromsløp, som liungen har blitt så kjent for.

Djurdjic avsluttet målkalaset med FKHs femte scoring - den 16. på Haugesund stadion i år - fra straffemerket.

- Hardt arbeid Thomas Sørum mener at det ikke er noe «hokus pokus» bak den hyppige scoringsfrekvensen.

- Per (Morten Kristiansen, FKH-keeper) har ikke så mye å gjøre, men vi ti andre løper der ute som slaver. Det var en suksessoppskrift i fjor, og det er det i år også. Hardt arbeid. Det er et kjedelig svar, men det er dessverre sånn det er, sier Sørum.

I neste serierunde venter et kriserammet Viking på hjemmebane, som er helt sist etter nok et nederlag - denne gangen mot Aalesund. Sørum ofrer imidlertid ikke siddisene så mange tanker.

- Jeg er ikke så opptatt hva de gjør i Stavanger. Jeg er opptatt av at Haugesund skal ta nok poeng til å overleve i Tippeligaen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media