HAUGESUND  20110529.
Eliteserien fotball, Haugesund - Molde. Haugesundspilerne jubler etter 1-0 scoringen. Eliteseriekampen mellom Haugesund og Molde p Haugesund Stadion sØndag.
Foto: Jan KÂre Ness / Scanpix
HAUGESUND 20110529. Eliteserien fotball, Haugesund - Molde. Haugesundspilerne jubler etter 1-0 scoringen. Eliteseriekampen mellom Haugesund og Molde p Haugesund Stadion sØndag. Foto: Jan KÂre Ness / ScanpixVis mer

Effektivt Haugesund ydmyket Molde

Klatret bort fra nedrykksplass etter 5-0 over Solskjærs elever.

(Dagbladet): FK Haugesund - Molde 5-0.

Moldes midtbanemann Magnus Wolff Eikrem mente i Romsdals Budstikke at det ikke var noe som tilsa at Molde ikke skulle ta medalje i årets Tippeliga.

Det var riktignok før romsdalinger med medaljeambisjoner gjestet Haugesund søndag ettermiddag. For det var et effektivt hjemmelag som så mest ut som et topplag i ugjestmilde værforhold.

Haugesund omsatte omtrent alt av skapte målsjanser i scoring. Etter å ha gått i garderoben med 3-0 halvveis, kom det to nye etter hvilen, og dermed endte det med en imponerende sterk 5-0 seier til Haugesund.

- Vi møtte et aggressivt og godt Haugesund-lag og klarte ikke å stå imot. De tre scoringene de fikk i første omgang var «for lette». Men vi kommer til å reise oss. Det har vi gjort før, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, ifølge NTB.

Fant seg selv igjen Med tre poeng klatret Jostein Grindhaugs menn over nedrykksstreken, og holdt samtidig buret rent for første gang på eget gress i år.

- Dette var ikke noen 5-0-kamp, men flott uansett med tre poeng. Vi har slitt med skader i det siste, og jeg er glad det er to uker til neste kamp, sier Grindhaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tomålsscorer Thomas Sørum har tro på at dagens kamp var et vendepunkt.

- Jeg håper vi har funnet oss selv igjen, sier Sørum til TV 2 Sporten.

Alexander Søderlund sendte vertene i en tidlig ledelse da han møtte en cross fra Nikola Djurdjic på første stolpe. Et drøyt kvarter senere tegnet Pape Pate Diouf seg i målprotokollen da han styrte en corner i nettet. Dessverre for Molde, fant spissen sitt eget nett.

Sørum var våkent frampå da spissmakker Djurdjic ofret liv og helse i duell med Espen Bugge Pettersen og Vegard Forren da han la på til 3-0, og økte på til 4-0 med et smart bakromsløp, som liungen har blitt så kjent for.

Djurdjic avsluttet målkalaset med FKHs femte scoring - den 16. på Haugesund stadion i år - fra straffemerket.

- Hardt arbeid Thomas Sørum mener at det ikke er noe «hokus pokus» bak den hyppige scoringsfrekvensen.

- Per (Morten Kristiansen, FKH-keeper) har ikke så mye å gjøre, men vi ti andre løper der ute som slaver. Det var en suksessoppskrift i fjor, og det er det i år også. Hardt arbeid. Det er et kjedelig svar, men det er dessverre sånn det er, sier Sørum.

I neste serierunde venter et kriserammet Viking på hjemmebane, som er helt sist etter nok et nederlag - denne gangen mot Aalesund. Sørum ofrer imidlertid ikke siddisene så mange tanker.

- Jeg er ikke så opptatt hva de gjør i Stavanger. Jeg er opptatt av at Haugesund skal ta nok poeng til å overleve i Tippeligaen, sier han.