PÅ OVERTID AV OVERTIDA: David Trezeguet og Juventus fikk lov til å ta en corner på overtid av overtida i første omgang - en corner den rutinerte franskmannen skulle omsette i scoring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Massimo Pinca
PÅ OVERTID AV OVERTIDA: David Trezeguet og Juventus fikk lov til å ta en corner på overtid av overtida i første omgang - en corner den rutinerte franskmannen skulle omsette i scoring.Foto: SCANPIX/AP Photo/Massimo PincaVis mer

Effektivt Juventus senket Fulham

Reiser til returmøtet med solid forsprang.

||| (Dagbladet): Juventus - Fulham 3-1.

Fulham har tatt godt vare på mulighetene fjorårets overraskende sjuendeplass i Premier League ga i form av en plass i nyvinningen Europa League.

Roy Hodgsons menn imponerte mange i forrige runde da de ekspederte fjorårsvinnerene av UEFA-cupen, Sjaktar Donetsk, ut av turneringen, men trekningen av åttedelsfinalene var ikke akkurat noen mindre voksen utfordring.

- Vi har ikke hatt noen historie ute i Europa før. Vi skriver historie på veien og er veldig glade for det, sa Fulham-manager Roy Hodgson før møtet med den gamle storheten Juventus i Torino.

TELLEFEIL: Nicola Legrottaglie fikk enkelt spill da han stanget inn 1-0 til Juventus.Foto: SCANPIX/EPA/TONINO DI MARCO
TELLEFEIL: Nicola Legrottaglie fikk enkelt spill da han stanget inn 1-0 til Juventus.Foto: SCANPIX/EPA/TONINO DI MARCO Vis mer

Et Juve-lag med tonnevis av erfaring fra kontinentale erfaring og i stigende form i hjemlig serie, skulle også vise seg som en formidabel utfordring, og vertene tok særs godt vare på de mulighetene som bød seg på eget gress i Torino før pause.

ForsvarsfeilBare ni minutter var spilt på Stadio Olimpico da Juventus tok ledelsen etter tellefeil i Fulham-forsvaret på en corner fra Diego. Brede Hangeland tok ansvar for Fabio Cannavaro, men ingen rødkledde så ut til å bry seg om Juve-kapteinens stoppermakker Nicola Legrottaglie, som uforstyrret fikk styre ballen kontrollert i nettet med pannebrasken.

Verre skulle det bli da Jonathan Zebina fikk lov til å føre ballen framover uten nevneverdig press på seg fra et ryggende Fulham-forsvar. Da Brede Hangeland atpåtil blottla Mark Schwarzer høyre hjørne ved å ta et steg til siden, fikk franskmannen åpningen han trengte for å skru inn 2-0 før halvtimen var spilt.

DOBLET LEDELSEN: Jonathan Zebina traff godt da han sendte Juventus opp i 2-0.Foto: SCANPIX/AP Photo/Massimo Pinca
DOBLET LEDELSEN: Jonathan Zebina traff godt da han sendte Juventus opp i 2-0.Foto: SCANPIX/AP Photo/Massimo Pinca Vis mer

Fulham var på ingen måte uten sjanser mot mer meritterte verter, og skulle også få med seg et bortemål etter klabb og babb i og rundt hjemmelagets 16-meter. Ballen endte etterhvert hos Dickson Etuhu som klinket til på halvspretten. Han traff ikke spesielt godt, men var heldig da ballen endret retning i Legrottaglie og utmanøvrerte Alex Manninger.

På overtid av overtidLagene så ut til å gå i garderoben på pausestillingen 2-1, men dommer Florian Meyers avgjørelse om å la Juventus få ta en corner på overtid av overtida, skulle vise seg å få konsekvenser for kamputfallet.

Igjen var en Diego-corner foranledningen, og denne gangen var det David Trezeguet som skulle bli målscorer - selv om det er mulig at Hassan Salihamidzic såvidt var borti ballen med brystkassa.

Den rutinerte franskmannen dundret først ballen i stolpen, men også returen spratt hans vei. Den utnyttet han bedre, og Juventus var tilbake i en tomålsledelse - til høylytte dommerprotester fra Fulham, som uansett hadde 45 minutter på seg til å gjøre noe med resultatet.

TENTE HÅPET: Dickson Etuhu var heldig da han reduserte for Fulham, men det gjør ikke bortemålet mindre verdifullt for Brede Hangeland og co.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DAMIEN MEYER
TENTE HÅPET: Dickson Etuhu var heldig da han reduserte for Fulham, men det gjør ikke bortemålet mindre verdifullt for Brede Hangeland og co.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DAMIEN MEYER Vis mer

Bortelaget la bare sporadisk press på et mer merittert hjemmelag etter hvilen, og maktet heller ikke å få uttelling. Dermed er det Juventus som har et klart initiativ foran returmøtet på Craven Cottage neste torsdag.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens Viking-klare Erik Nevland satt på benken hele kampen. Bjørn Helge Riise var ikke med i engelskmennenes kamptropp.