Effektivt, kynisk og italiensk

Gårsdagens Champions League-kamper viste nok en gang det alle vet: den mest effektive fotballen spilles i støvellandet.

Juventus, Milan, Inter og Lazio har spilt seks kamper i Champions League i høst. Det har blitt seks seirer. Inters overhøvling av Arsenal i London forrige runde er kanskje bare et forvarsel på hva som er å vente fra de italienske lagene i Europa i år.

For av vårens fire semifinalister var det tre italienske - bare Real Madrid klarte å blande seg inn, men ble sendt ut av Juventus etter en leksjon i defensiv organisering og en real dose kynisme.

Tsjekkisk briljans

- Dette kommer til å bli en veldig vanskelig , sa Juventus-trener Marcello Lippi før gårsdagens møte med de greske mesterne.

Og han hadde mer rett enn han skulle ønske. Olympiakos gikk opp i føringen allerede etter 11 minutter ved Stoltidis, som headet inn et frispark fra Christian Karembeu.

Men det er ikke første gang Juventus ligger under i år. Og som Liverpool på 80-tallet: da er de best.

For med Pavel Nedved på laget, en spiller Alex Ferguson aldri har klart å snappe, snudde Juventus en jevn og tett bortekamp - akkurat som Lazio forsvarte seg til tre poeng for to uker siden bort mot Besiktas.

Først banket tjsekkieren inn et frispark før han ble matchvinner med å banke ballen opp i nettaket fra 20 meter.

Cupers Inter

Inters trener Hector Raul Cuper har fått klar beskjed fra styret om å få jernlaget fra Milano til å spille mer attraktiv fotball. Forrige sesong gjenvant Inter sitt gamle rykte som et destruktivt og defensivt lag, bare ute etter ikke å slippe inn mål. En helt utrolig innstilling med spillemateriellet Cuper råder over.

Det er nok å nevne Vieri, Recoba, Martins, Cruz, van der Meyde og Kily Gonzalez.

Mot Dynamo Kiev i går kveld sleit likevel nye Inter med spillet. Adani førte italienerne opp i ledelsen på en retur etter et Kily Gonzales-frispark. Men ellers så solide Toldo fumlet på et skudd og Kiev klarte å utlikne på San Siro. Ikke kompetent av Inter.

Vieri, selvfølgelig

En tydelig irritert Hector Cuper på Inter-benken var tydelig irritert over sine egne spillere, og etter timen sneipet han sigaretten og vinket på sitt beste - og småskadde kort - Christian Vieri.

Og selvfølgelig scoret Vieri på overtid, og sørget for at Italia fortsatt bare vinner i Europa.

Så får vi håpe at resten av Europa blir med på leken etter hvert.

...Pavel Nedved (th.) sørget for to nye italienske seire i Champions League og fortsatt italiensk dominans i Europa.
FORZA ITALIA: Christan Vieri (tv.) og...